четвер, 18 грудня 2008 19:39

Президент хоче виключити з "Нашої України" сімох нардепів

Глава держави 54-річний Віктор Ющенко незадоволений сімома народними депутатами — членами "Нашої України". Всупереч його волі вони проголосували за створення коаліції з БЮТом і Блоком Литвина. Ющенко пропонуватиме партійному з"їзду виключити цих нардепів із "Нашої України", а також позбавити їх депутатських мандатів.

До числа неугодних потрапили Ольга Герасим"юк, Олександр Третьяков, Микола Мартиненко, Юрій Ключковський, Руслан Князевич, Валерій Борисов й Едуард Зейналов.

Наприкінці листопада під час першого етапу з"їзду партії "Народний союз "Наша Україна" Ющенка обрали її головою. Наступного тижня відбудеться друга частина з"їзду.

— Ми визначимося, як цих людей виключити з партії та зі списку народних депутатів, — каже президент. — Це процес очищення.

Водночас у Центральній виборчій комісії пояснюють, що позбавити мандатів може лише з"їзд блоку "Наша Україна — Народна самооборона". До нього входять дев"ять партій, а "Наша Україна" є лише однією з них. Згідно з Конституцією втратити депутатство можна також не ввійшовши у фракцію або у випадку виходу з неї.

Про наміри добровільно залишити "Нашу Україну" оголосили нардепи Роман Зварич і Павло Жебрівський, які також мають протиріччя з Віктором Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Президент хоче виключити з "Нашої України" сімох нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути