вівторок, 18 вересня 2018 00:20

По гучних справах НАБУ немає вироків

За понад два роки Національне антикорупційне бюро відкрило майже тисячу справ. У судах зараз — приблизно 130.

Найгучніші — проти екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, нардепів — позафракційного Борислава Розенблата, Максима Полякова з "Народного фронту" й Олександра Вілкула з "Опозиційного блоку".

Насірова звинувачують у тому, що ДФС незаконно надавала податкові розстрочки газовим підприємствам нардепа-утікача Олександра Онищенка. Це завдало державі збитків на 2 млрд грн. Родичі внесли за Насірова 100 млн грн застави, щоб не сидів у СІЗО. Справу слухають у суді.

Влітку торік бюро розкрило схеми з незаконного видобутку бурштину, до яких були причетні Розенблат і Поляков. Верховна Рада позбавила їх недоторканності. У квітні 2018‑го суд дозволив їм виїжджати за кордон. А Розенблата визнали потерпілим — бо його спровокували на отримання хабара.

Восени торік затримали сина глави МВС Арсена Авакова — Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і власника фірми з пошиття рюкзаків для армії Володимира Литвина. Ціна на них перевищила середньоринкову. Держава втратила понад 14 млн грн. Улітку справу проти Авакова-молодшого й Чеботаря закрили. Литвину дали п'ять років умовно.

У НАБУ вважають, що Олександр Вілкул міг проживати в незадекларованому будинку в селищі Козин на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «По гучних справах НАБУ немає вироків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути