пʼятниця, 19 квітня 2013 06:30

Опозиція недорахувалася 15 мандатів за скасування Пенсійної реформи

Верховна Рада у середу тричі голосувала за скасування Пенсійної реформи 2011 року. Забракло трьох голосів, щоб ухвалити законопроект позафракційного Сергія Міщенка. Потім п'яти голосів за законопроект депутата від "Батьківщини" Людмили Денісової. Та 18 голосів на користь законопроекту позафракційного Володимира Литвина.

Скасування Пенсійної реформи була однією з умов розблокування опозицією роботи парламенту.

— Торік 160 тисяч жінок були вимушені пізніше вийти на пенсію, — розповідає 52-річна Людмила Денісова. — Через це їхній місячний прибуток знизився майже на 1000 гривень. Забравши пенсію в людей, влада знизила рівень їхніх доходів.

Голосування не підтримала Партія регіонів. "За" в повному складі висловилася фракція комуністів. При цьому лідер КПУ 60-річний Петро Симоненко переклав відповідальність з чинної влади на "папірєдніків":

— Офіційного листа на адресу МВФ з бажанням підвищити пенсійний вік для жінок до 60, чоловіків — до 65 років підписали Ющенко, Тимошенко і, не маючи на це права, Яценюк (2008 року Арсеній Яценюк був головою Верховної Ради. — "ГПУ"). А продовжили цю справу представники олігархічних кланів, які входять до складу Партії регіонів, — розказує Симоненко.

За законопроект Міщенка не голосували по сім нардепів від "Батьківщини" та "УДАРу" й один від "Свободи". Опозиціонери вимушені були виправдовуватися.

— Для нас це теж урок, бо на такі важливі питання ми зобов'язані мобілізувати всіх, хто має депутатський мандат, — говорить член "Батьківщини" 55-річний Сергій Сас. — Це якраз те, над чим нам треба працювати.

Опозиціонери зацікавлені лише показувати, що вони за скасування реформи, але не доводити справу до кінця, пояснює політолог Володимир Фесенко, 52 роки:

— Опозиції не вигідно втрачати вагомий козир проти влади. Попереду ще вибори в Києві, вибори президента. Якщо тема Пенсійної реформи зникне, не буде такої козирної "страшилки", яку можна використовувати у виступах проти влади.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція недорахувалася 15 мандатів за скасування Пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути