неділя, 20 травня 2007 17:05

Оніщук заявляє про тиск на суддів з боку уряду

Спілка юристів України закликала суддів Конституційного суду подати заяви про відставку.

— Ми просимо всіх суддів КС подати у відставку, — каже заступник голови Спілки юристів, народний депутат від "Нашої України" Микола Оніщук, 49 років. Минулої п"ятниці він провів прес-конференцію.

Депутат уважає це єдиним виходом із ситуації навколо КС.

— Президент, Верховна Рада та з"їзд суддів мають у найкоротші терміни сформувати новий легітимний орган, — наголошує він. — Те, що відбувається в єдиному органі конституційної юрисдикції, свідчить про його неможливість приймати справедливі рішення, — постукує рукою по столу.

Оніщук твердить, що всі політичні сили виступають за те, аби КС діяв та ухвалював рішення. Але сьогодні "суд перемістився в площину, яка межує з ознаками незаконності в діях суддів".

Напередодні Кабінет Міністрів дав доручення Судовій адміністрації України відстежувати судові позови проти діяльності Кабміну та прем"єр-міністра Віктора Януковича. Микола Оніщук вважає, що так чинити уряд не мав права.

— Політична сила, яка представлена Кабміном, намагається використати свої владні повноваження з метою тиску на суддів, — каже народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Оніщук заявляє про тиск на суддів з боку уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути