понеділок, 18 лютого 2019 06:20

Олег Ляшко має намір підняти зарплати вчителям, лікарям, соцпрацівникам

Автор: Cвітлана Гавриш
  Під час робочої ­зустрічі в місті Гребінка на Полтавщині лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, якими бачить зар­плати й пенсії в Україні
Під час робочої ­зустрічі в місті Гребінка на Полтавщині лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, якими бачить зар­плати й пенсії в Україні

— Навести лад в Україні — моя головна мета. Без ладу в державі не буде економіки, зар­плат і пенсії, — каже лідер Радикальної партії Олег Ляшко. 30 січня приїхав із робочим візитом до міста Гребінка на Полтавщині.

Перед зустріччю з людьми в місцевому будинку культури політик поклав квіти до підніжжя пам'ятника українському письменнику Євгенові Гребінці.

На початку свого виступу Олег Ляшко подякував місцевим мешканцям, що вони проголосували на виборах за кандидата від Ра­дикальної партії, теперішнього голову місцевої ОТГ Віталія Колісніченка:

— Дякую, що підтримали нашу команду й повірили в нас. Ми хочемо на прикладі Гребінки показати, як відроджується промисловий потенціал, соціальна сфера. Постійно працюємо над тим, щоб місто розвивалося. Саме так підніматимемо всю країну. На відміну від тих, хто дурить людей марними обіцянками, а після виборів усе забуває, — говорить нардеп.

За останні два роки на соціально-економічний розвиток Гребінки виділили майже 30 млн грн.

— Ці кошти залучені на освітлення, ремонт дитячих садків, шкіл, житла, дорожнього покриття та інше. Кожна місцева громада повинна розвиватися. Тому зроблю так, аби податки сплачувалися на місцях. Також зміню державну політику — щоб ОТГ отримували більше фінансування. Змушу владу працювати, а не брехати, — наголошує лідер Радикальної партії.

Зауважує, що знає, як зараз важко живуть українці — кожен думає, як прогодувати свою родину на мізерні зарплати та пенсії.

— П'ять мільйонів українців, які все життя чесно пропрацювали, отримують копійчану пенсію — 1,6 тисячі гривень. Тому ми ініціюватимемо перегляд бюджету на збільшення зар­плат учителям, лікарям, вихователям, соціальним працівникам. Також прагнутиму вдвічі підвищити пенсії, — говорить Олег Ляшко.

У селах слід відновлювати агропереробку й тваринництво. Також збільшувати виробництво на заводах і фабриках, вважає Олег Валерійович.

— Слабкою економікою Україну не захистити. За кредити від МВФ фінансову ситуацію не вирішити. Потрібно переглядати і навіть розривати всі міжнародні угоди, що забирають в українців роботу й гідну зарплату.

Планує зменшити ціну на газ для населення й підприємств.

— Людей довели до того, що мусять виписувати з хати дітей, а інколи й розлучатися, аби отримати субсидію. Планую добитися скасування рішення уряду про підвищення цін на газ. Маємо отримувати українське блакитне паливо за українською ціною. Полтавщина — одна з лідерів із видобування газу. Його собівартість — 1,5 тисячі гривень. Чому люди повинні платити 10 тисяч? — обурюється Олег Ляшко.

Зупинився на питанні повернення захоплених українських територій.

— Якщо ми не захищатимемо Донбас, так само хтось скаже — нам і Гребінка не потрібна. Жодного метра української землі не можна віддати. Буду і далі робити все, щоб відновити мир і повернути території, — каже народний депутат. — Для цього в Україні треба відновити військово-промисловий комплекс, створити сильну армію й налагодити роботу спецслужб.

Лідер РПЛ пропонує внести зміни до Конституції, зменшити кількість нардепів до 250. Винести на референдум питання про смертну кару за корупцію, зраду й тероризм.

Олег Ляшко мав розмову з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Головком. Домовилися про першочерговий капітальний ремонт дороги з Полтави до Гребінки. Також обговорили ремонтні роботи на інших дорогах області.

Зараз ви читаєте новину «Олег Ляшко має намір підняти зарплати вчителям, лікарям, соцпрацівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути