понеділок, 29 жовтня 2007 18:07

НАТО для Ющенка нині не актуальне

  Віктор Янукович під час покладання квітів до Могили Невідомого солдата у парку Слави в Києві 28 жовтня 2007 року. Позаду нього стоять керівник Державної служби охорони Валерій Гелетей (ліворуч) і особистий охоронець прем’єр-міністра (праворуч)
Віктор Янукович під час покладання квітів до Могили Невідомого солдата у парку Слави в Києві 28 жовтня 2007 року. Позаду нього стоять керівник Державної служби охорони Валерій Гелетей (ліворуч) і особистий охоронець прем’єр-міністра (праворуч)

Минулої неділі 53-річний президент Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років, відзначили 63-тю річницю визволення України від фашистських загарбників. Із  високопосадовцями вони поклали квіти до Могили Невідомого солдата у столичному парку Слави. Президент — букет червоних троянд, переплетених пальмовими гілками та жовто-синіми стрічками. Прем"єр-міністр теж прийшов із червоними трояндами.

Під чаc церемонії Віктор Ющенко та Віктор Янукович про щось говорять. Прем"єр посміхається. Після покладання квітів почесна варта йде урочистим маршем, оркестр грає Гімн України.

Президент бере слово.

— У нашому календареві це завжди буде святий день, — каже глава держави. — У цей день у всіх містах України ми приходитимемо до братських могил із квітами, схилятимемо голови перед нашими хлопцями — солдатами, офіцерами, усіма, хто загинув у тій жахливій війні.

Президент закликає політиків перестати спекулювати на темах, які роз"єднують країну:

Це завжди буде святий день

— Якщо ми говоримо про єдність нації, то маємо говорити про питання, що заважають цьому об"єднанню та консолідації. Якщо ми будемо мовчати та робити вигляд, що на всі запитання є відповіді — це затримає нас у розвитку. Сьогодні українці повинні бути більш відкриті одне до одного на сході й на заході.

Ющенко згадав про НАТО. Каже, що це питання має вирішуватися на референдумі.

— Це буде не через один чи два, а через багато років. Тоді, коли Україна дозріє на таку відповідь, — додає президент. — Ця тема не є актуальною й не потребує відповіді вже сьогодні.

Додає: згодом український народ зрозуміє, що модель колективної безпеки — найнадійніша у світі:

— Це наймудріша відповідь, що сформувалася на європейському континенті. Не військом ми сильні, не армією — ми сильні колективною домовленістю: кожен, хто буде поруч із нами,  охоронятиме нашу соборність, територіальну цілісність, нашу незалежність.

Зараз ви читаєте новину «НАТО для Ющенка нині не актуальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути