Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 19:28

Найбільше жінок буде у фракції Партії регіонів

Найбільше жінок буде у фракції Партії регіонів

Вибори до Верховної Ради в Україні відбуваються за пропорційною системою. Виборці дивляться зазвичай на першу десятку списку й голосують виходячи з неї. Тому партії та блоки намагаються ставити на початок списку привабливі обличчя, а суперечливі посувають далі.

"ГПУ" проаналізувала склад майбутніх фракцій Верховної Ради.

Партія регіонів матиме на 11 депутатів менше, ніж торік. Однак аж 44 нардепи-"регіонали" з минулого скликання втратили мандати. Їх посунули на непрохідні місця 20 нових облич. Переважно це перебіжчики з Блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" та люди мільярдера Рината Ахметова.

Майже на чверть оновився список Блоку Юлії Тимошенко. Частково — через перебіжчиків до Партії регіонів. З іншого боку, БЮТ провів до парламенту на 27 депутатів більше, ніж 2006 року.

Серед майбутніх нардепів від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" майже половина — нові. Вони витіснили з прохідної частини списку навіть депутатів, які добровільно складали мандати задля розпуску Верховної Ради. У порівнянні з минулим роком блок втратив дев"ять парламентських голосів. Тому зараз до парламенту не потрапляє навіть племінник президента — 27-річний Ярослав Ющенко, який у списку на 87-му місці.

БЮТ провів до парламенту на 27 депутатів більше

Комуністи у Верховній Раді шостого скликання отримають на шість мандатів більше. Водночас із прохідної частини списку вони виключили шістьох депутатів Верховної Ради 5-го скликання.

Володимир Литвин оновив виборчий список свого блоку на 80%. Із першої двадцятки залишилося лише четверо кандидатів — крім самого Литвина, його заступника Олега Зарубінського, голови Хмельницької та Рівненської організацій Народної партії Василя Шпака та Миколи Шершуна. Не було в списку ні співачки Софії Ротару, ні космонавта Леоніда Каденюка, ні колишнього першого помічника Леоніда Кучми Сергія Льовочкіна. Утім, останній потрапляє до парламенту за списком Партії регіонів.

Усі політичні сили проводять до парламенту мало жінок. Лише одна буде від Блоку Литвина, п"ятьох провела КПУ, НУ-НС — сімох, БЮТ — одинадцять. Найбільше жінок у Партії регіонів — дванадцять.

Наймолодша фракція у Верховній Раді — НУ-НС. Середній вік депутатів у ній — 47 років. На рік старші "Регіони" і БЮТ — по 48. Блок Литвина — 49. А найстаршою у Верховній Раді шостого скликання стане фракція КПУ: її середній вік — 52 роки.

Серед комуністів і найстарший депутат — 86-річний Іван Герасимов. Він зачитуватиме присягу в новообраній Верховній Раді. Наймолодшими нардепами цього скликання будуть жінки — 25-річні Еліна Шишкіна з БЮТу та Олеся Оробець із НУ-НС. Перша — донька судді Конституційного суду Віктора Шишкіна, а друга — загиблого "нашоукраїнця" Юрія Оробця. У Партії регіонів наймолодшим депутатом залишається молодший син нинішнього прем"єр-міністра 26-річний Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше жінок буде у фракції Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути