вівторок, 02 лютого 2016 05:50

Надії Савченко колють вітаміни й глюкозу

Російський суд оголосить рішення у справі льотчиці й народного депутата 34-річної Надії Савченко до кінця лютого. Про це заявляє її адвокат Марк Фейгін, 44 роки:

— Останнє слово ­Савченко в справі буде не пізніше 8 лютого. Далі суд може писати вирок один день, може — 3 тижні. Думаю, до кінця лютого. На помилування сподіватися не варто. Буде суворий великий термін. Хоча слідство так і не виявило жодного доказу винуватості. Швидше довело протилежне: факт фальсифікації справи.

Із 17 грудня льотчиця голодує на знак протесту проти свавілля російського суду — вже 47 днів.

— Домовлятися про обмін Надії Савченко треба зараз. Закликаємо до цього президента. Після вироку вона оголосить суху голодовку. Тоді час буде йти не на дні, а на години, — каже 26-річний Олег Мезенцев. Він — помічник Надії Савченко як народного депутата. — Я 29 січня був у неї на побаченні. Надя дуже ослаблена. Між двома останніми судами казала: відчуває, що її організм отруєний зсередини. Затримується рідина, тому здається, що вона не худне. П'є сечогінне. Воно також допомагає вимити камені з нирок. Але поки вони на місці. За порадою лікарів їй доставили повну групу вітамінів В, С і розчин на основі кембриджського харчування (містить усі необхідні для життя речовини. — ГПУ). Капають глюкозу. Сказала мені: повернуся в Україну в будь-якому вигляді — живою чи мертвою.

Надію Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів і незаконному перетині російського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Надії Савченко колють вітаміни й глюкозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути