четвер, 28 лютого 2008 17:33

На європейському форумі президентові не аплодували

Біля Українського дому в Києві учора вишикувалися кілька десятків автомобілів іноземних послів. Всередині проходить міжнародний форум "Європа — Україна".

О 10 год. з"являється президент Віктор Ющенко. Біля дверей його зустрічають секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова і голова наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко. Останній є одним із організаторів форуму.

Віктор Ющенко підіймається на сцену, сідає у м"який стілець і закидає ногу на ногу. Закордонні гості одягають навушники, щоб слухати переклад.

— В останні три роки ми чудово складаємо іспити з демократії, — говорить Ющенко. — Засвідчили, що маємо демократичний спосіб пошуку відповіді на будь-яке питання.

Дехто з гостей фотографує президента на мобільний телефон, інші щось занотовують. Глава держави каже, що задоволений рівнем співпраці з Росією. Помилкою називає те, що досі зі східними сусідами немає зони вільної торгівлі.

— Європа — наш перший партнер, за допомогою якого у нас формуються мільйони робочих місць, — каже президент.

Згадує про НАТО. Говорить, що сьогодні 97% населення нічого про Альянс не знають.

— А як нести до людей правдиві знання, коли 40 років їм говорили, що це ворожий блок? — запитує Віктор Ющенко і перекладає ногу на ногу.

Говорить 40 хв. Йому жодного разу не аплодують. Після виступу встає і швидко йде. До машини його проводжають Петро Порошенко і Раїса Богатирьова. Глава держави їде до секретаріату на зустріч із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Жаном Лем"єром.

Зараз ви читаєте новину «На європейському форумі президентові не аплодували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути