вівторок, 15 серпня 2017 07:55

Міністр соціальної політики має подати у відставку

Німці витрачають на продукти 14%, а українці — половину заробітку, бо більше їдять, каже в ефірі каналу "112 Україна" міністр соціальної політики 51-річний Андрій Рева.

— Голодомори, війни змушували наших людей ставитися до харчування не так, як в інших країнах, — продовжує міністр. — Ціни на продукти приблизно однакові в Україні та Німеччині. Вони їдять менше тому, що у них така культура. І тому вони витрачають менше, порівняно з нашими людьми.

"Середньостатистичний німець витрачає на їжу 355 євро на місяць, а українець — приблизно 40. Але у відсотковому співвідношенні до середньої зарплати українці і справді витрачають на харчування значно більше. По-перше, середня зарплата німця незрівнянно вища. По-друге, продукти в Україні хоч і дешевші, однак не настільки, щоб казати про дешевизну. Навпаки, ціни на харчі щороку стрімко зростають, тоді як у Німеччині інфляція майже непомітна. Тому порівняння міністра некоректне", — ідеться в сюжеті видання "Німецька хвиля".

Торік німці найбільше вживали молочні продукти, а українці — овочі та хліб, за статистикою. М'яса й ковбаси німець з'їдає щомісяця на 4 кг більше за українця.

— Переважання овочів у раціоні лише підтверджує наш низький рівень добро­буту. Що більше падають доходи — то більше їмо картоплі, — говорить економіст Борис Кушнірук, 51 рік.

— Більшість домогосподарств вирощують для себе продукти. Ця традиція також відображає низький рівень доходів. На Заході в городі порпаються люди, яким це подобається. У нас часто це — джерело виживання.

Продукти займають 50 відсотків витрат українців — це за даними Держстату. Насправді — 60–70 процентів, за різними дослідженнями. Тому для українців будь-які коливання цін дуже відчутні, на відміну від європейців. Для них навіть суттєві не становлять проблеми, бо витрачають на продукти від 10 до 15 відсотків зарплати.

Заява міністра Реви — маячня. Але у відставку його не відправлять. Такий низький рівень знань має не тільки він. На усіх ключових посадах у державі немає жодного макроекономіста.

Андрій Рева став міністром соцполітики у квітні торік. Доти 11 років працював заступником вінницького міського голови. За освітою — юрист.

"Чому українці витрачають на їжу 50% прибутків, а німці лише 14%? Тому що в Німеччині міністр соціальної політики, який у прямому ефірі виявив такий ступінь некомпетентності, мусив би на ранок добровільно подати у відставку, щоб його партія не програла на найближчих виборах", — пише у "Фейсбуку" правозахисник Євген Дикий, 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Міністр соціальної політики має подати у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути