Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2019 05:35

"Ми — покоління, яке може побудувати свою Україну. У нас все для цього є — люди, інтелект, ресурси"

Юлія Тимошенко з командою "Батьківщини" готова взяти відповідальність за ситуацію в країні з травня цього року. Про це свідчать її заяви, найвищі позиції у політичних рейтингах та активна робота над "Новим економічним курсом України". З чого, в разі перемоги, розпочне лідер президентських перегонів?

На відміну від решти кандидатів у президенти, Юлія Тимошенко йде на вибори не з порожніми гаслами. Має чіткий план дій щодо стрімкого розвитку України. І цей документ готувала впродовж трьох років разом з правниками, економістами, громадськими діячами.

Політик переконана: щоб здійснити зміни в країні, зруйнувати кланово-олігархічні принципи, треба створити нову систему управління державою, запровадити інші правила і порядки співжиття людей. Нова Конституція стане головною умовою для побудови справедливої та сильної України, дасть людям реальні механізми впливу на владу, справедливий підконтрольний суспільству суд. Буде усунено двовладдя між президентом і прем'єр-міністром України.

Ухвалювати новий Основний закон слід на Всеукраїнському референдумі одразу після виборів, наголошує Юлія Тимошенко.

Борг України майже дорівнює розміру ВВП. Країна ввійшла до десятки найбідніших, де економіка "згортається" просто на очах. Тимошенко не боїться цього виклику. Має економічну освіту, захистила кандидатську дисертацію з економіки, двічі була прем'єр-міністром. Готова брати на себе відповідальність.

— Щонайменше 70 відсот­ків проблем, з якими живе країна, не є наслідком нашої неосвіченості, відсутності можливостей. Більшість із цих проблем створені рукотворно, — наголосила вона.

Минуло 28 років незалежності, і сьогодні в України немає часу на експерименти.

— Ми — покоління, яке може побудувати свою Україну. У нас все для цього є — люди, інтелект, ресурси, — каже лідер "Батьківщини".

Тому головним завданням нового президента вона бачить запуск економіки. А для цього потрібно зробити кілька важливих кроків. Новий економічний курс передбачатиме зміну фінансової політики країни. Йдеться, зокрема, про повний контроль держави над Нацбанком, запровадження реальних механізмів зупинення інфляції, щоб вона припинила бути основою для фінансових пірамід НБУ.

Буде змінена кредитна політика: українські підприємці зможуть отримати довгостроковий кредит для розвитку своєї справи, під страховку, а не під заставу. Під 3–4% річних, як у Європі, а не під 20%, як є в Україні, каже Юлія Тимошенко

Новою буде і податкова система, над розробкою якої працювали самі підприємці.

— Вони хочуть, щоб замість податку на прибуток був податок на виведений капітал. Він детінізує капітали і принесе до бюджету велику суму грошей, — вважає лідер "Батьківщини".

Найбільш корумпований податок на додану вартість буде замінено на низький податок на реалізацію, а для аграріїв запровадять єдиний податок на гектар землі.

Так, запевняє Юлія Тимошенко, податкове навантаження може бути знижене вдвічі. Нова система дозволить підняти економіку швидкими темпами.

Одним із найважливіших кроків нового президента стане зміцнення гривні. Згідно з даними впливового англомовного видання "Економіст", за "індексом БігМака" (визначає рівень купівельної спроможності. — ГПУ), долар має коштувати 9,8 грн.

— У нас найбільш недооцінена валюта світу, — цитує зарубіжне видання Тимошенко.

Удвічі знизити ціну на газ можливо за місяць, запевняє Юлія Тимошенко. Це буде першим законопроектом нового президента, поданим до парламенту.

Реальна ціна на газ, за бухгалтерією "Укргазвидобування", 3,55 грн за кубометр. Якщо врахувати вартість видобутку, всі податки, 30% рентабельності, транспортування і 30% прибутковості для розвитку галузі.

— А нам продають по 8,55 гривні, — обурюється лідер "Батьківщини".

Вона навела приклад Казахстану. Ця країна продає свій газ народу по $80–90 за тис. "куб", а нам — по $305 з 2014 року.

— Хто це придумав, хто порахував, щоб 300 відсотків рентабельності, прибутків на рік, заробляли на людях, які мають у 16 разів нижчі доходи, ніж у Європі? — ставить запитання голова партії.

Також буде змінений порядок забезпечення населення газом — українці отримають паливо власного видобутку за адекватною ціною.

Юлія Тимошенко переконана, вітчизняного газу вистачає. Україна видобуває тільки на державних підприємствах 16,4 млрд "куба". А люди використовують 15,8 млрд "куб".

Найрейтинговіший кандидат запевнила, що зниження ціни на газ сприятиме суттєвому зменшенню видатків на житлово-комунальні послуги. А незахищені верстви населення і надалі отримуватимуть субсидії.

Ініційований Юлією Тимошенко "Новий курс України" демонструє готовність лідера не лише підняти позиції країни на світовій арені, але й покращити життя кожного українського громадянина.

Доходи людей, а власне гідна зарплата — це питання виживання країни, запевняє лідер партії. Це величезний ресурс економіки, який допоможе інтелектуальних і професійних людей залишити в країні.

Збільшення рівня доходів громадян дає економіці можливість розвиватися зсередини. Коли люди можуть придбати товар, це означає, що підприємці продадуть його й отримають прибуток. Економічне піднесення має базуватися на зростанні купівельної спроможності громадян.

Україна за п'ять років має досягти рівня доходів мешканців сусідньої Польщі, переконана Тимошенко. Йдеться і про зарплату, і про соціальні виплати, пенсії.

Лідер партії вважає, що не можна погоджуватися з тим, що зар­плати українців у 16 разів менші за європейські, пенсії низькі, освіта, медицина неякісні, екологія погана. Україні потрібно вигравати конкуренцію за людину, запевняє вона. Інакше — відтік людей за кордон збільшиться, і ми втратимо потенціал нації.

Юлія Тимошенко ­наголошує на необхідності забезпечити молодь робочими місцями, щоб сім'ї могли брати кредити під низькі відсотки на розвиток власної справи. І ще один пріоритет команди наступного президента України — це освіта і наука, а власне пріоритетне її фінансування.

— Інакше ми не зможемо стати гідними конкурентами у світі. Всі економіки будуються на інноваціях. Нам потрібні освічені люди, розвиток науки. Якщо це зробимо, на сотні років вперед зробимо Україну успішною, — каже Юлія Тимошенко.

До завершення президентських перегонів залишилися три місяці.

Чи складуть решта кандидатів у президенти конкуренцію стратегії розвитку Юлії Тимошенко, політологи не впевнені. Єдине, у чому ніхто не сумнівається і що спостерігається вже зараз — це застосування проти лідера "Батьківщини" політичного тиску та брудних технологій.

"Нам треба йти далі та отримати патріархію"

Розвиток України має бути й економічний, і духовний. Так вважає лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Отримання томосу і митрополії від Константинополя — важливий крок на шляху створення єдиної Помісної православної церкви, але не завершений. Як казав патріарх Філарет: важливим є подальший рух на шляху до отримання патріархату.

— Ми зробили перший крок, — каже Юлія Тимошенко. — Але нам треба йти далі та отримати патріархію, — пояснила політик.

Вона нагадала, що "Батьківщина" завжди підтримувала створення єдиної Помісної церкви в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Ми — покоління, яке може побудувати свою Україну. У нас все для цього є — люди, інтелект, ресурси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути