четвер, 11 вересня 2008 19:27

Матвієнко і Юхновський воювали із забудовниками

У вівторок у центрі Києва сталася сутичка між забудовниками та мешканцями будинку на вул. Панаса Мирного, 27. З-поміж них — народні депутати нинішнього та попередніх скликань. На стадіоні, де народні обранці вранці бігають і вигулюють собак, збираються звести житловий комплекс.

Тут живуть нардепи від блоку "Наша Україна-Народна самооборона"С Анатолій Матвієнко, Іван Заєць і Тарас Стецьків, "бютівці" Ігор Гринів та Юрій Сербін. А також секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова та директор Інституту національної пам"яті Ігор Юхновський.

У вівторок вранці на стадіон завезли будівельні блоки. Місцеві почали протестувати —   охоронці будмайданчика їх побили. Найбільше дісталося колишньому нардепу Олександрові Гудимі. Охоронці затягли його в машину та спробували виїхати зі стадіону. Люди перегородили їм дорогу. Зчинилася бійка. У результаті — Гудима отримав синці, а в його дружини шиєю стікала кров. За цим спостерігали міліціонери.

Депутат Анатолій Матвієнко вручну виштовхував вантажівки. 82-річний Ігор Юхновський перегородив своєю "ауді" дорогу КрАЗу, що намагався заїхати на стадіон.

— Люди лягали на землю під блоки. Їх відтягали за руки й за ноги, як собак, щоб покласти будматеріали, — згадує Юхновський.

За його словами, ректор Київського національного університету технологій та дизайну Олег Волков продав стадіон будівельній компанії.

— Тепер ні університет не матиме стадіону, ні люди не матимуть, де відпочивати, — підвищує голос колишній нардеп. — Це варварство. Але я так зрозумів, що ректор узяв великі гроші й у нього немає виходу: або померти, або дати можливість будувати на стадіоні.

Додає, що одразу зателефонував до суду. Говорить, там усе куплено. Тому він подзвонив главі Секретаріату президента Вікторові Балозі. Він пообіцяв допомогти.

Чотири роки тому Київрада виділила 2 га цієї землі університету. Місцеві кажуть, що Олег Волков віддав цю ділянку під забудову фірмі свого сина "Претер Девелопмент". Ректор очолює Федерацію зі стрільби. Під час президентських виборів 2004-го він був довіреною особою Віктора Януковича. 4 вересня отримав орден Данила Галицького від президента України за вдалий виступ олімпійської збірної. Списки нагороджуваних затверджує голова секретаріату.

"ГПУ" зателефонувала в приймальню Олега Волкова, але поговорити з ним не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Матвієнко і Юхновський воювали із забудовниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути