понеділок, 11 червня 2007 19:01

Мартинюк сумнівається у виборах 30 вересня

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, 56 років, не виключає, що на цьому тижні у фракцій Блоку Юлії Тимошенко та "Наша Україна" з"явиться нове керівництво. Про це він повідомив під час брифінгу в комітетах Верховної Ради.

— Прошу, давайте запитання, — каже Мартинюк, сівши за стіл ледь переводячи подих.

Журналісти запитують, як ідуть справи зі складанням повноважень депутатів від опозиції.

— На сьогоднішній момент немає 150 заяв тих депутатів, які підтверджують, що вони готові скласти свої депутатські повноваження, — говорить Мартинюк. — Чи буде це завтра-післязавтра, мені важко сказати. Можливо, їх буде 155, а можливо, 140.

Розповідає, що багато депутатів відкликають свої заяви про складання депутатських повноважень. Також виникають проблеми з обнуленням списків опозиційних фракцій.

— Ситуація заплутана, але якщо діяти у рамках Конституції, провести вибори 30 вересня поки що неможливо, — говорить перший віце-спікер.

Також каже, що кандидати в депутати Верховної Ради від Партії промисловців і підприємців у списку блоку партій "Наша Україна" готові замістити депутатів, що склали повноваження.

— Не виключаю, що на цьому тижні будемо приймати присягу в нових депутатів парламенту, — починає крутити в руках олівець.

Говорить, що фракції БЮТ та "Наша Україна" ще існують у парламенті, оскільки мають понад 14 членів.

— Я не виключаю, що найближчими днями ми з вами станемо свідками того, що там буде обрано нове керівництво, оскільки керівник фракції "Нашої України" вже склав свої повноваження, — веде далі Мартинюк. — Значить, у неї є всі підстави обрати нового.

Мартинюк наголошує: якщо ЦВК дотримується законів і виконує рішення судів, то вона зобов"язана визнавати наступних кандидатів у народні депутати, які будуть складати присягу, і Верховна Рада поповнюватиметься.

Зараз ви читаєте новину «Мартинюк сумнівається у виборах 30 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути