Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2017 00:45

"Лукашенко в Києві вибілював свій імідж"

Автор: Сергій Старостенко
  Президент України Петро Порошенко обіймає білоруського колегу Олександра Лукашенка під час його візиту в Київ, 21 липня 2017 року
Президент України Петро Порошенко обіймає білоруського колегу Олександра Лукашенка під час його візиту в Київ, 21 липня 2017 року

— Моя позиція анітрохи не змінилася щодо конфліктів в Україні. Я ніколи не ставив перед собою мету поспішати поперед батька в пекло, як у нас в Україні, Росії й Білорусі говорять, — сказав 21 липня президент Білорусі 62-річний Олександр Лукашенко на спільній прес-конференції з українським колегою Петром Порошенком у Києві.

— Я робив, роблю і робитиму лише те, про що мене попросять два президенти. Петро Олексійович і Володимир Володимирович доручили мені організувати зустріч у Мінську. Це не моя була ініціатива. Мені сказали — я це зробив, — додає.

— Дякую і за вашу підтримку сьогодні, коли я вкотре отримав запевнення, що територію дружньої для України Білорусі ніколи не використають для агресивних дій проти нас. А українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни, — каже 51-річний Петро Порошенко.

14–20 вересня заплановані спільні навчання збройних сил Росії і Білорусі "Захід-2017". У них візьмуть участь майже 13 тис. військовослужбовців.

Глави держав домовилися працювати над збільшенням взаємного товарообігу до $5 млрд. Торік він становив $4 млрд.

— Лукашенко не хоче перетворитися на представника президента Росії в Білоруському федеральному округу. Тому веде власну гру, — говорить філософ 57-річний Олексій Панич. — На відміну від Януковича, він не потрапив повністю у боргову пастку Путіна. Білорусь експортує в Євросоюз приблизно стільки ж, як у Росію. Лукашенко в Києві вибілює свій імідж, а ми отримуємо гарантії ненападу з того боку.

Зараз ви читаєте новину «"Лукашенко в Києві вибілював свій імідж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути