Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2019 07:00

"Луценко робить усе, щоб згорнути розслідування по Майдану"

— Ми завершили досудове слідство щодо винних у розстрілах на Майдані, — каже генпрокурор 54-річний Юрій Луценко в ефірі одного із телеканалів 3 лютого.

— Вважаємо, що маємо всі докази для передачі в суд. Зокрема, наукову незалежну експертизу про те, що команди екс-президента Віктора Януковича, колишнього голови Служби безпеки Олександра Якименка, екс-керівника Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка та їхніх підлеглих привели до розстрілу людей, — говорить Луценко.

"Юрій Віталійович бреше. Слідчі експерименти всі непроведені, допити теж. Експертизи незавершені, — пише адвокат, представник родин потерпілих у справах Майдану 37-річна Євгенія Закревська у "Фейсбуку". — Відео і фото незібрані й неопрацьовані. Це говорить тільки про те, що він робить усе, щоб згорнути розслідування. Тобто припинити. Тобто провалити. Розпустити слідчих. Забити болт".

Заяву Луценка заперечив і керівник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури 45-річний Сергій Горбатюк:

— Слідство триває. Рішення про його завершення приймає прокурор у провадженні, а не генеральний прокурор.

Усі злочини, скоєні під час Революції гідності 2014-го, об'єднали в одну "Справу Майдану". До неї входять 89 кримінальних проваджень. Розслідують вбивство 91 людини — 78 мітингувальників і 13 силовиків. У справі є приблизно 9,5 тис. свідків і 193 підозрюваних. 30 справ розглядають у судах. За три роки винесли дев'ять вироків, одна людина відбуває покарання в колонії. Решта мають умовний термін.

17 липня торік Генеральна прокуратура розпочала слідчий експеримент у справ розстрілів активістів. Слідчі дії проводять у Будинку профспілок і на майдані Незалежності у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Луценко робить усе, щоб згорнути розслідування по Майдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути