понеділок, 01 жовтня 2007 18:20

Литвин до свого штабу не прийшов

У штабі Блоку Литвина пізно ввечері минулої неділі чекали на результати виборів. Голови блоку там не було. Він давав команди по телефону.

На минулих виборах, коли Народний блок Литвина, за попередніми даними, не пройшов до парламенту, штаб одразу закрили. Цього разу опитування дали блоку більше ніж три відсотка. Нині штаб відкрили, хоча Литвин, як і минулого року, туди не приїхав.

Натомість прийшов представник блоку в Центрвиборчкомі 46-річний Олександр Осадчук.

— Ми будемо вести паралельний підрахунок голосів, — говорить він і бере тремтячими руками аркуш паперу. — На першу ночі вже матимемо попередні результати.

Розповідає, що спостерігачі від блоку не побачили грубих порушень. На запитання, де ж їхній лідер, Осадчук ніяковіє й після паузи говорить, що Литвин удома. Він має під"їхати до штабу о другій ночі. Заперечує чутки про те, що той зустрічається з Юлією Тимошенко. Осадчук розповідає про телефонну розмову з Литвином. Мовляв, той дуже зрадів результатам опитувань.

— Сказав, що рухаємося у правильному напрямі, — каже Осадчук.

Тричі прес-служба блоку оголошувала про прес-конференції Литвина. Однак він жодного разу на них не з"являється. Його прес-секретарка Ольга Чорна пояснює, — в лідераа термінові зустрічі.

Зранку, із запізненням на 15 хв, Литвина замінює голова Шевченківської райадміністрації Києва й 5-й номер у списку блоку 46-річний Віктор Пилипишин. Він каже, що за Блок Литвина проголосувало 5,7%. Дивується, чому Центрвиборчком ще вранці не оголосив остаточні результати.

— Ми не розуміємо, чому так відбувається, — говорить Пилипишин. — Адже окружні комісії підрахували всі голоси вже до першої ночі.

"ГПУ" запитує в Пилипишина, з ким зустрічається Литвин, і чому не приїхав підтримати своїх соратників.

— Ми чекаємо результатів підрахунку голосів, — уникає відповіді голова.

На запитання, чи Литвин на переговорах із Тимошенко або Луценком, він усміхається:

— Можливо.

Зараз ви читаєте новину «Литвин до свого штабу не прийшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути