пʼятниця, 24 березня 2017 06:30

Лещенко підтримує компанії спільника Януковича

"На підтримку власників групи компаній "Шельф" виступив народний депутат Сергій Лещенко. Він стверджує, що єдина мета Служби безпеки у цій справі – перебрати контроль над прибутковим бізнесом єнакіївських підприємців, – пише журналіст 41-річний Андрій ­ДЗИНДЗЯ.

– Група компаній "Шельф" – це одна з найприбутковіших компаній Юрія Іванющенка (колишній нардеп-"регіонал", відомий у кримінальних колах як Юра Єнакіївський. Був наближений до Віктора Януковича. – ГПУ). СБУ підозрює їх власників у підтримці терористів".

Компанії групи "Шельф" спеціалізуються на виготовленні паливорозливного обладнання. Вони належать братам Армену й Теймуразу Кечиянам. Після окупації Донбасу вони перенесли виробництво до Київської ­області.

"На окупованій території в Єнакієвому та Дебальцевому в них залишилося чимало нерухомості. А деякі ділянки отримали в оренду від ­міської ради Дебальцевого після проведення "референдуму", – продовжує Андрій Дзиндзя. – За цими фактами Служба безпеки України відкрила провадження. Бачу зв'язок братів Кечиян із Анатолієм Зуєвим (у кримінальному світі відомий як Зуй. Помічник Іванющенка. – ГПУ), а через нього – з Юрою Єнакієвським і Віктором Януковичем. Тому незрозуміло, як депутат з патріотичного табору може захищати інтереси братів Кечиян".

Також вони є співзасновниками підприємств "Метан" у місті Єнакієве Донецької області та "Лутугіно-Пропан" у селищі Хрустальне на Луганщині. Вони працюють на окупованих територіях. Cеред їхніх співзасновників фігурує донька Анатолія Зуєва.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко підтримує компанії спільника Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути