понеділок, 12 листопада 2007 18:30

"Кроки назустріч зробили обидва керівники держави"

  Василь Горбаль каже, що 38 ”регіоналів” не були нардепами у попередній Раді
Василь Горбаль каже, що 38 ”регіоналів” не були нардепами у попередній Раді

Учора всі 175 кандидатів від Партії регіонів подали документи на реєстрацію народними депутатами до Центральної виборчої комісії. Вони стали останньою фракцією, що це зробила.

— У нас найбільший відсоток тих, хто не був депутатами п"ятого скликання, — пояснює 36-річний "регіонал" Василь Горбаль. — Таких аж 38 осіб. Для них процес збору документів важчий, ніж для депутатів попереднього скликання. Від екс-депутата вимагається лише заява. По-друге, надзвичайно багато наших людей у виконавчій владі. Це не лише члени Кабінету Міністрів, а й заступники міністрів, голови тих чи інших державних інституцій, які не входять до складу уряду. Порядок їхнього звільнення надзвичайно формалізований.

Думаю, на цьому тижні проясниться ситуація зі зібранням робочої групи з підготовки першого засідання парламенту. Драматизувати і робити шоу на всю країну абсолютно не потрібно. Це суто організаційні питання.

Чому Віктор Янукович останнім часом почав нібито більше прислухатися до Віктора Ющенка?

— Фактично кроки назустріч зробили обидва керівники держави. Припускаю, що і за лаштунками була така ж конструктивна робота. Утім, цього не скажеш щодо скасування президентом багатьох постанов і рішень Кабінету Міністрів. Тут мотиви Віктора Ющенка мені не зрозумілі.

Що можуть означати такі "кроки назустріч"?

— Політична криза створює передумови для виникнення кризи економічної. Втягувати в неї країну не має бажання ні президент, ні прем"єр. Державницька позиція переважає.

Чи веде нині Партія регіонів переговори щодо майбутньої коаліції та чи є якісь результати?

— У нас є вповноважені особи, які фактично й ведуть консультації та переговори. Результати будуть зрозумілі вже після першого засідання парламенту та перших спроб голосування. Буде зрозуміло, яким шляхом рухається український парламент.

Тимошенко робить хорошу міну при поганій грі

Чи помітні збоку проблеми щодо створення коаліції між БЮТом і "Нашою Україною — Народною самообороною"?

— У них абсолютно різні погляди стосовно економічної політики і необхідних  реформ. Заяви представників економічного блоку "Нашої України — Народної самооборони" та економістів БЮТу кардинально протилежні.

Кажуть, що новий уряд може бути сформований навіть наступного року.

— Президент заявляв, що процес формування та існування коаліції буде складним у такому форматі. У цьому одностайні всі політики. Хіба що крім Юлії  Тимошенко. Вона теж це розуміє, але робить хорошу міну при поганій грі.

Президент усе ж подасть кандидатуру Тимошенко на посаду прем"єра?

— У будь-якому випадку президент подасть ту кандидатуру, яку йому запропонує коаліція.

Зараз ви читаєте новину «"Кроки назустріч зробили обидва керівники держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути