вівторок, 10 червня 2008 18:10

Кріль обіцяє на чолі "Єдиного центру" відому людину

Учора голова "Єдиного центру" Ігор Кріль, 47 років, представив керівників обласних партійних організацій. Повідомив, що членами його політичної сили стають колишні "нашоукраїнці", "бютівці", "регіонали" і комуністи.

Зустріч відбувається в офісі партії. Кріль запізнюється.

Заходить до зали, волосся скуйовджене. За ним — обласні партійні керівники. Кріль зазначає, що партія готова до політичних баталій. 12 липня на з"їзді обиратимуть її нового голову.

— "Єдиний центр" може очолити хтось із дуже відомих політиків. Можливо, вони вже  сьогодні є його членами, а можливо, лише вступлять, — каже голова ЄЦ.

У Кріля тремтять руки. Його запитують про ймовірне лідерство в "Єдиному центрі" спікера Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Раїси Богатирьової та голови Секретаріату президента Віктора Балоги.

— Скажу відверто, що хотів би бачити усіх трьох у керівництві партії. Це для мене була б ідеальна ситуація, — усміхається нардеп.

Його сила на виборах не входитиме до жодного блоку

Голова ЄЦ запевняє, що його політична сила на виборах не входитиме до жодного блоку. Мовляв, це неефективно. Хоча свій нинішній мандат нардепа Кріль отримав саме завдяки блоку "Наша Україна — Народна самооборона".

— Представник політичної сили несе більше відповідальності, ніж представник блоку. Я відстоюватиму цю позицію, ким би я не був у "Єдиному центрі", — наголошує він. — Ми вважаємо, що взагалі було би корисно заборонити блоки на виборах.

Журналісти нагадують про прогнози щодо виходу представників "Єдиного центру" з нинішньої парламентської більшості.

— Це були коментарі "дружніх" політичних сил, які переймалися проблемами нашої партії. Виявилося, що проблеми — у їхній політичній силі, — натякає Кріль на Блок Юлії Тимошенко. Його запитують, чи можуть вихідці із коаліції з"явитися у лавах "Єдиного центру".

— Кожна людина, яка напише заяву про вступ до "Єдиного центру", може розраховувати на розгляд. Але рішення не обов"язково буде позитивним, — ухиляється від відповіді нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Кріль обіцяє на чолі "Єдиного центру" відому людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути