вівторок, 07 червня 2016 06:25

"Кадрові рішення Луценка дають надію"

— Зобов'язуюся масово "прочистити" людей в погонах, які живуть, як на іншій планеті. Зроблю це за рік, – каже генеральний прокурор 51-річний Юрій Луценко 2 червня. Він обійняв цю посаду 12 травня.

Напередодні його заступники Роман Говда, Олег Заліско та Юрій Севрук подали у відставку. Вони працювали з попереднім керівником відомства Віктором Шокіним.

— Даю слідчим настанову – передати справу Януковича і його злочинного оточення до суду. Зобов'язуюся зробити кілька хвиль операцій проти мафіозних структур по всій Україні. Не можу сказати напрямки цього удару чи називати прізвища. Але сьогодні мені доповіли, що кілька цікавих людей запросили закордонні паспорти, – продовжує Юрій Віталійович. – Я підписав рішення про передачу справи, в якій фігурує зокрема пан Кучма та інші дуже відомі люди – пан Пінчук, пан Коломойський – у Національне антикорупційне бюро на їхню вимогу.

Змінити прокуратуру на європейську – це завдання наступного року. Запущені реформи почнуть давати результат у квітні-травні 2017-го.

– Луценко зробив розумний хід – по­збувся проблемних справ щодо Кучми, – говорить 51-річний політолог Андрій Золотарьов.

– Юрій Віталійович першим кроком обіцяв розплутати справу Ґонґадзе, назвати замовників убивства. Другим кроком позбувся цієї справи, переклавши на інший правоохоронний орган. З точки зору бюрократичних ігор це – вдалий хід.

Є суспільний запит, щоб попередників вивели на чисту воду. Але є ще більший запит, щоб Луценко звернув увагу на нинішню владу. Щоб закон був один для всіх. Правоохоронці бачать, що в країні крадуть, замовляють судові рішення. Але якщо хапають, то не велику рибу, а другорядні, третьорозрядні фігури. Суспільство ж вимагає ловити "китів".

Кадрові рішення Луценка дають надію. Але давати великі аванси – передчасно.

Зараз ви читаєте новину «"Кадрові рішення Луценка дають надію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути