середа, 21 березня 2012 05:00

Холодильник Тимошенко забитий продуктами

В інтернет-мережі з'явилися знімки з камери Качанівської колонії, де сидить екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко. У приміщенні два односпальні ліжка, застелені світлими покривалами. Між ними дві тумбочки. На одній з них сидить іграшковий ведмедик та стоять дві іконки, а на другій — зелений дракончик.

Під стіною стіл з двома стільцями. Над ними закріплений телевізор. Поряд стоять ходунки. Кажуть, за їх допомогою Тимошенко пересувається. Є книжкова шафа, там на видному місці — Конституція України та Кримінально-процесуальний кодекс. Є підручник з йоги та книжка італійського письменника Умберто Еко. Підлога вкрита ламінатом. На стінах бежеві шпалери.

Закуток камери обладнаний під кухню. Тут є шафки для посуду, раковина, робоча зона зі стільницею, мікрохвильовка. 1,5-метровий холодильник має зверху морозильну камеру. Усі його полиці заставлені судками з харчами. У дверцятах — йогурти, молоко, ряжанка. Ходять чутки, що Тимошенко не їсть тюремної їжі. Рідня приносить їй салати з морепродуктів, ананасів, олів'є, буженину, тістечка, фрукти та овочі. Кажуть, вона любить рибу, овочі, сир та виноград.

Відокремлений санвузол оздоблений яскраво-рожевими кахлями. Є душова кабіна, унітаз, біде, пральна машина. У кутку — віник.

У інших камерах колонії ув'язнені живуть по 12-16 осіб. Столи та стільці в них пластмасові. На тумбочках нема особистих речей. Умови утримання залежать від ступеня безпеки виправного закладу, пояснює правозахисник 59-річний Євген Захаров:

— Що тяжчий злочин і більша міра покарання, то вони гірші. Хоча в усіх ув'язнених мають бути рівні умови. Але ж Тимошенко хворіє. Європейський суд, спираючись на отриману документацію, ухвалив рішення про переведення її до цивільної лікарні для лікування. Але цього досі не зробили. Це суттєвіше, аніж те, що вона перебуває в кращих умовах, аніж решта ув'язнених. Те, що холодильник повний їжі, то зараз немає обмежень на продукти. Родичі можуть їх приносити скільки завгодно. Раніше дозволяли раз на місяць передавати посилку завважки 5 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Холодильник Тимошенко забитий продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути