неділя, 06 травня 2007 16:13

Гавриш і Костицький поповнили Конституційний суд

Президент Віктор Ющенко призначив минулої п"ятниці суддею Конституційного суду 50-річного Василя Костицького. Він родом із села Заріччя Надвірнянського району Івано-Франківської області. За день до цього глава держави призначив суддею КС Степана Гавриша, 55 років. Він теж родом із Франківщини — із села Олешів Тлумацького району.

Костицький — кандидат юридичних наук, Гавриш — доктор. Обоє раніше були народними депутатами.

За часів президентства Леоніда Кучми Гавриш координував парламентську більшість, був лідером депутатської групи "Демократичні ініціативи". 2004 року захищав інтереси кандидата в президенти Віктора Януковича у Верховному суді. Нині є членом Вищої ради юстиції. На минулі парламентські вибори йшов у списку блоку "Не так!" на чолі з Віктором Медведчуком. Блок різко критикував політику Віктора Ющенка.

Костицький у першому уряді Віктора Януковича працював заступником міністра фінансів. Згодом очолював правління Державної іпотечної установи. Звідти його звільнили, звинувативши в нецільовому використанні коштів та купівлі автомобіля "Мазда 6". Старший брат Костицького, Михайло, був суддею Конституційного суду до середини жовтня 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Гавриш і Костицький поповнили Конституційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути