вівторок, 22 квітня 2008 18:10

Фонд Ющенків заявляє про лідерство у благодійництві

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Президент Віктор Ющенко, його дружина Катерина та член наглядової ради фонду ”Україна 3000” Михайлина Коцюбинська під час звіту про роботу організації
Президент Віктор Ющенко, його дружина Катерина та член наглядової ради фонду ”Україна 3000” Михайлина Коцюбинська під час звіту про роботу організації

У понеділок Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000" звітував про роботу за 2007-й. Засновником фонду є президент 54-річний Віктор Ющенко, а головою наглядової ради — його 46-річна дружина Катерина.

— Ми відчуваємо підтримку та довіру багатьох із тих, хто ще декілька років тому скептично ставився до благодійництва, — каже вона. — Можемо впевнено сказати, що наш фонд став лідером у благодійності.

Серед планів — підготовка будівельного майданчика для "Дитячої лікарні майбутнього", підбір персоналу для закладу. Також — створення музейної бібліотеки, презентація українського кіно в Берліні, Каннах та Москві.

На засідання приїхав і Віктор Ющенко. Він запросив фонд "Україна 3000" взяти участь у культурних проектах, зокрема в будівництві музею "Мистецький арсенал". Запропонував  підтримувати і народне мистецтво.

Гроші до фонду давали нардеп-"регіонал" Борис Колесніков, власник харківського футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський, корпорація Віктора Пінчука "Інтерпайп", шахта ім. Засядька, товариство "Запоріжсталь". Є й анонімні пожертви.

Серед політиків благодійні ініціативи Віктора Ющенка часом називають "державним рекетом". "ГПУ" телефонує члену наглядової ради фонду, колишньому керівникові кінофестивалю "Молодість" Андрієві Халпахчі, 58 років. Запитуємо, чи в разі зміни президента на наступних виборах мільйонери й надалі спонсоруватимуть фонд Віктора Ющенка.

— Це залежить від тих людей, — розмірковує Халпахчі. — Але я пишаюся, що працюю в цьому фонді. Зокрема, проект "Лікарня майбутнього" показав, що є багато небайдужих до долі дітей.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Ющенків заявляє про лідерство у благодійництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути