Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2007 18:01

Євген Червоненко втратив дружину і бізнес

Автор: фото: PHL
  Євген та Марина Червоненки в музеї Пирогово під Києвом 15 травня 2005 року на святкуванні ста днів роботи уряду Юлії Тимошенко, в якому він був міністром транспорту та зв’язку
Євген та Марина Червоненки в музеї Пирогово під Києвом 15 травня 2005 року на святкуванні ста днів роботи уряду Юлії Тимошенко, в якому він був міністром транспорту та зв’язку

Губернатор Запорізької області 47-річний Євген Червоненко розлучився зі своєю дружиною Маргаритою, 44 роки. Вона є президентом концерну "Орлан", який створив Червоненко. Компанія виробляє безалкогольні й слабоалкогольні напої, а також займається вантажними перевезеннями.

Після того як Червоненко пішов у політику, він переписав більшість бізнесу на дружину.

— Мене зрадили заради грошей. І я це не коментую. Є моя гідність, і я щаслива людина, — так кілька днів тому губернатор відреагував на запитання про розлучення.

Його знайомі, народні депутати, подейкують, що спричинив розлучення сам Червоненко. Нібито вже майже рік він зустрічається з іншою жінкою, молодшою від нього майже на двадцять років.

"ГПУ" вирішила розпитати про все самого губернатора і його колишню дружину. У приймальні Маргарити Володимирівни телефон не відповідає, а от Євген Альфредович бере слухавку особисто.

— Нема ніяких мезальянсів там чи іншого. Це особиста справа, — каже він.

У нього саме триває нарада в одному з районів.

— Що, проблем в країні немає, окрім мого розлучення? Всю країну моє розлучення турбує! — обурюється Червоненко.

Але таки коротко пояснює, що сталося:

— Повірте, я маю вагомі докази, щоб після сімнадцяти-двадцяти років пізнати все, — говорить туманно. Потім додає: — Але поки казати не буду. В мене честь і совість є. Моя дружина не читала в дитинстві казку Пушкіна "Про рибака і рибку".

Це був другий шлюб Червоненка. Першу дружину 1982 року він підкорив тим, що на швидкості 140 км/год виліз на дах автомобіля. Через два роки вони одружилися й у них народилася донька Олександра.

Червоненко був автогонщиком, майстром спорту міжнародного класу. Перше розлучення, за словами Євгена Альфредовича, сталося через його бажання створити першу в СРСР професійну команду з автоперегонів. Мовляв, у цьому дружина його не підтримала.

Молодой человек, вы не имеете никаких шансов

Друга жінка, Маргарита, закінчила Львівський університет, за фахом — економіст із планування народного господарства. Вони познайомилися у Львові. У Маргарити на той час уже була донька Вікторія. Біля собору Святого Юра Червоненко під"їхав до Маргарити на "жигулях" і запропонував підвезти. Коли вона сіла в машину, то сказала:

— Молодой человек, вы не имеете никаких шансов.

ЗГОДОМ вони одружилися. Хоча Євген і Маргарита були партнерами по бізнесу, в сім"ї всі рішення приймав чоловік. За словами дружини, вони майже ніколи не сварилися. Червоненко робив багато подарунків. Однак Маргариті найбільше запам"яталися жовті тюльпани.

— Це було ще до помаранчевої революції, — розповіла вона в одному з інтерв"ю. — Він повернувся вночі з чергового відрядження, втомлений і вкрай вимотаний. І просто так, без жодного приводу, приніс жовті тюльпани. Такі теплі й несподівані.

1997 року Євген Червоненко очолював раду директорів "Орлану". Згадує, що до нього в кабінет прийшла донька дружини Вікторія. Попросила дозволу взяти його прізвище й по батькові. У відповідь Червоненко лише кивнув головою, бо від хвилювання не міг вимовити й слова.

Обидві доньки навчалися в Лондоні. Старшій Вікторії пропонували залишитися там працювати, але батько наполіг, щоб поверталася в Україну. Після цього вона працювала в "Орлан-трансі". На Вікторію оформлено майже половину акцій фірми "Орлан-авто", яка займається автоперевезеннями.

Молодша донька Саша перебралася до Лондона 2002 року. Вона навчається в університеті за спеціальністю "управління бізнесом і аудит".

Як прореагували на розлучення батьків Вікторія й Олександра, невідомо.

Під час президентської виборчої кампанії Червоненко очолював охорону Віктора Ющенка. Після помаранчевої революції став міністром транспорту і зв"язку в уряді Юлії Тимошенко. Однак у вересні 2005 року разом з рештою уряду був звільнений. За кілька місяців отримав призначення губернатором Запорізької області.

Червоненко — не єдиний, хто після приходу у владу, переписав свій бізнес на дружину. Так само зробив, наприклад, колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Віталій Гайдук.

А от міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич більшість свого майна оформив на 74-річну матір Марію. Два роки тому Закарпатська прокуратура порушила п"ять кримінальних справ проти нього. На допити ходила Марія Шуфрич. Схоже вчинила суддя Конституційного суду Сюзанна Станік. Служба безпеки України звинувачує її в отриманні хабарів квартирами і земельними ділянками на суму $12 млн. Це майно записане на її 75-річну матір.

Зараз ви читаєте новину «Євген Червоненко втратив дружину і бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути