вівторок, 16 лютого 2016 07:00

Донецьких не пускали на Луганщину

 

— Українська влада пробує домовитися з керівництвом так званої ЛНР через Олександра Єфремова. Але незрозуміло, наскільки він ефективний переговорник, — каже співголова організації "Права справа" 44-річний Дмитро Снєгирьов.

— Тільки так можна пояснити, чому людині досі не висунули обвинувачення. І саме карне переслідування залишається під великим питанням, — продовжує Снєгирьов. — Єфремов — колишній голова Луганської облдержадміністрації. Він фактично 20 років керував областю, довів її до повного зубожіння. Зате став одним із найбагатших українців.

Помилково вважати, що "русская весна" розпочалася 2014-го. До цього були постійні контакти з російською стороною, посилення ролі Московського патріархату, відкриття російських культурних центрів і фінансова допомога донським козакам.

Єфремов був провідником не тільки "русского мира", а й ідей федералізації України. З'їзд у Сіверськодонецьку 2004 року не випадково відбувся на території Луганщини (Всеукраїнський з'їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад усіх рівнів, які виступили проти помаранчевої революції. — ГПУ). Тоді Єфремова не притягнули до відповідальності. Хоча організатором та ідейним провідником цього сепаратистського шабашу був саме він.

За президентства Кучми він сформувався фінансово й політично. Леонід Данилович підтримував кілька ворогуючих таборів. Щоб якийсь один не став домінувати в країні. Зокрема, донецький і луганський. Їх очолювали Ахметов і Єфремов. Тоді донецьких не пус­кали на Луганщину. Єфремов контролював майже всю промисловість і фінанси області.

Він досі зберігає вплив на деякі об'єкти на території ЛНР. Її так званий голова ради міністрів Ігор Плотницький із батальйоном "Зоря" захищав майно Єфремова й Наталії Королевської — народного депутата від "Опозиційнго блоку".

Зараз ви читаєте новину «Донецьких не пускали на Луганщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути