пʼятниця, 16 жовтня 2020 07:00

Для членів виборчих комісій треба чотири мільйони масок

В Україні триває підготовка до місцевих виборів. Територіальні виборчі комісії реєстрували кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільських, селищних, міських голів. 9 жовтня завершилося формування дільничних комісій. Голосування відбудеться 25 жовтня.

Національна поліція відкрила 290 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборами. Найбільше — в Київській, Одеській і Запорізькій областях. Склали 969 протоколів про адміністративні порушення.

— Ці місцеві вибори подібні до попередніх 2015 року. Є проблеми з кандидатами-двійниками, підкупом, виборчими "туристами", — каже голова Комітету виборців України Олексій Кошель, 47 років.

— В Одеській області в курортних селах із дорогою землею багато "туристів", які змінили виборчу адресу й можуть проголосувати за одного з кандидатів чи партію. На Закарпатті голова облдержадміністрації заявив про розгортання мережі з купівлі голосів.

Ці вибори подібні до загальнонаціональних. У більшості кандидатів немає програм або вони беззмістовні — "за все хороше проти всього поганого". Замість того, щоб говорити про оновлення каналізацій­них мереж, будівництво очисних споруд, якість питної води.

Кількість хворих на Covid-19 зростає. Держава не профінансувала видатки на захист на дільницях — маски, захисні щитки, рукавиці, дезінфектори. Маску треба змінювати кожні 3 години. Лише в день волевиявлення для членів комісій їх треба чотири мільйони.

Президент ініціював опитування в день виборів. Це ускладнить голосування, внесе плутанину для виборців. Скупчуватимуться люди. Це неприпустимо під час пандемії.

Кандидат пригощав алкоголем

У Черкаській області кандидат у депутати сільради від Радикальної партії Ляшка запрошував виборців випити і сам наповнював чарки, повідомляють спостерігачі мережі "Опора".

На Харківщині кандидат на посаду Дергачівського міського голови Костянтин Жидков організував безкоштовні ІФА-тести на коронавірус. Використовували партійну символіку "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Для членів виборчих комісій треба чотири мільйони масок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути