середа, 14 січня 2009 16:29

Депутати не захотіли відмовлятися від канікул

Нардеп від Партії регіонів Василь Хара на вчорашньому засіданні Верховної Ради запропонував скасувати депутатські канікули. Голова парламенту 52-річний Володимир Литвин пообіцяв поставити цю пропозицію на голосування від погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів. Однак депутати Хару не підтримали.

Отож у січні народні обранці працюватимуть ще два дні: сьогодні й завтра. Знову нардепи зберуться 3 лютого.

Також погоджувальна рада перенесла звіт Кабінету Міністрів по газовій та економічній кризах. "Регіонали" пропонували викликати прем"єра Юлію Тимошенко в парламент ще вчора.

— Ми вирішили перенести розгляд цього питання на 5 лютого. Так буде дотримано всі норми закону про Кабмін, де сказано про 10-денний термін підготовки, а також буде дотримано норми Конституції", — пояснює "бютівець" Андрій Кожем"якін, 43 роки.

Ще парламент ухвалює "за основу" кілька законопроектів. Зокрема про те, що лише Національний банк має право виготовляти державні нагороди. Також депутати ухвалюють у першому читанні законопроект, який зменшує оподаткування доходів європейської футбольної організації УЄФА, які вона отримає від проведення в Україні Євро-2012. "За" голосує 391 народний депутат. Якщо цей проект закону приймуть "у цілому", то товари, ввезені для Організаційного комітету УЄФА в Україні, будуть звільнені від податку на додану вартість.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не захотіли відмовлятися від канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути