вівторок, 12 серпня 2008 17:19

Чорноморському флоту Росії можуть відключити електрику й воду

Учора президент України 54-річний Віктор Ющенко скасував свій візит до Одеси й вилетів до Грузії. Також до Тбілісі вирушили лідери Польщі Лех Качинський та Литви Валдас Адамкус. А ще глави урядів: Латвії — Івар Годманіс та Естонії — Андрус Ансіп. Мета візиту — підтримати грузинський народ і президента Михаїла Саакашвілі, сприяти врегулюванню конфлікту з Росією.

Напередодні Віктор Ющенко наказав правоохоронним органам та податковій міліції Севастополя перевірити фінансові операції Чорноморського флоту Росії та оплату ними комунальних послуг. Якщо є борги, то на причалах російського флоту відключать електроенергію та водопостачання.

Служба безпеки й міліція також перевіряють, чи законно перебувають у Севастополі моряки-чорноморці, і чи є в них прописка. На облік взято закупівлі продовольства російським флотом.

— Перебування Чорноморського флоту в Севастополі під час протистояння Грузії та Росії робить Україну заручницею, третьою стороною конфлікту, — вважає колишній перший заступник голови Служби безпеки України 63-річний Олександр Скіпальський. — Уявіть, що Грузія прийме рішення нанести удар по російській інфраструктурі, так як це робить Росія. І Україна тут піддається великому ризику. А з точки зору ведення війни, Грузія буде права, коли нанесе удар по частині російського флоту, який розташований у Криму.

Скіпальський каже, що Україна має вимагати від Росії не втягувати нас у війну:

— Також ми маємо звернутися в Організацію Об"єднаних Націй у зв"язку з такою ситуацією. Протестувати, робити все для того, щоб Чорноморський флот не брав участі в бойових діях. Бо ми автоматично стаємо заручниками. Щонайменше — місто Севастополь.

Екс-заступник голови СБУ називає правильними дії президента Ющенка щодо Чорноморського флоту. За словами Скіпальського, Україна має поводитися жорстко щодо північного сусіда:

— Після заяв Росії, що вона робитиме що захоче, не може бути якихось сентиментів. Бо росіяни чим більше відчувають слабинку, тим більше нахабніють.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморському флоту Росії можуть відключити електрику й воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути