Ексклюзиви
вівторок, 21 липня 2009 18:55

"БЮТ не підтримає законопроект про підвищення мінімальної зарплати"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардеп-”бютівець” Володимир Бондаренко у п’ятницю встане раніше, щоб завадити ”регіоналам” заблокувати парламентську трибуну
Нардеп-”бютівець” Володимир Бондаренко у п’ятницю встане раніше, щоб завадити ”регіоналам” заблокувати парламентську трибуну

Депутатів відкликають із канікул. Вони мали відпочивати до початку вересня, але Блок Юлії Тимошенко зібрав і подав до парламенту 151 підпис за проведення позачергової сесії Верховної Ради. Вона відбудеться у п"ятницю.

— Наші всі на місці. Не роз"їжджаються з Києва. Тут так добре, похолодало, — усміхається "бютівець" 58-річний Володимир Бондаренко.

Навіщо скликаєте Верховну Раду?

— Є кілька законопроектів, які конче необхідно прийняти. Перш за все Бюджетний кодекс. Це єдина можливість витягнути села і селища з тієї фінансової ями, в якій вони перебувають. Розмови наших опонентів, що всі 12 тисяч голів будуть їздити в Київ за своїм бюджетом — брехливі. Бо їхній бюджет буде формуватися з місцевих джерел у тій мірі, в якій вони здатні. Все інше дотуватиметься державою. А сьогодні все йде в державу і роздається тим, хто хороший, а хто поганий...

Але президент наклав вето на Бюджетний кодекс...

— Він молодець! Дочекався, коли Рада піде на канікули, і гарненько та скоренько це зробив. Хоче, щоб Кабмін був підвішений у плані підготовки до бюджету наступного року.

Як збираєтеся долати вето президента, якщо "Регіони" відмовилися давати на це голоси?

— А ми все одно будемо тиснути на них, хоча "регіонали" тупо блокують це питання. Будемо пробувати впливати через їхні ради на Донеччині, Луганщині, Одещині, Дніпропетровщині. Хай вони їм пишуть листи, звертаються, вимагають, ставлять ультиматуми. Хай що хочуть, те й роблять. Але якщо вони хочуть жити з грішми, їм треба йти на революцію в бюджетному процесі! Ще одне питання, яке цікавить сьогодні "регіоналів" — це унормування закону про вибори президента. І вони, і ми розуміємо, що треба зменшити термін агітації кандидатів, унормувати принципи формування виборчих комісій, поставити перепону перед кандидатами, які не мають команд, підтримки, але лізуть, щоб зрубати дєньги на критиці реальних кандидатів. Зрозуміло, що там появиться частина шизофреніків, і Вітренко туди полізе.

Появиться частина шизофреніків, і Вітренко

Партія регіонів за це голосуватиме?

— Так. Навіть законопроект наші депутати розробляли спільно. Але ж вони знову ставлять нам умову. Хочуть, щоб ми результативно проголосували за абсурд у вигляді закону Михайла Папієва про підвищення соцстандартів. Ясно, що ми підтримувати цього не будемо, і кажемо їм про це вже сотий раз. Вони вдають, що не чують. Адже якщо вкинути додатково в обіг кілька десятків мільярдів — це призведе до гіперінфляції. Кому це треба?

Який сенс у позачерговому засіданні, якщо "регіони" знову заблокують трибуну?

— Хто рано встає, тому Бог дає, — усміхається нардеп. — Три тижні вони там стояли біля трибуни, хай тепер нам дадуть можливість постояти. Ми будемо в Раді зранечку. Але якщо все ж таки не дадуть нам можливості проголосувати, тоді будемо наступного тижня з вівторка знову скликати сесію. Але сумніваюся, що в "регіоналів" вистачить терпіння на три таких цикли. Вони вже всі на Канарах і на Балі. Блокування Партії регіонів були непродуктивними. Єдина користь — те, що Янукович почав краще грати у великий теніс і гольф, бо не ходив на засідання і мав багато часу.

А питання депутатської недоторканності буде в порядку денному?

— Обов"язково. — наголошує нардеп. — Але ж опозиціонери "вовком виють" —  частина з них одразу мають сісти в тюрму. Бо це ж колишні бандюги. Є також питання, пов"язані з Євро-2012, є проблеми з наповненням аграрного фонду. Одним словом, маса питань, які "Регіони" не хочуть вирішувати. Хоча там є й такі, що стосуються їхніх бізнесменів, які працюють у цих сферах. Тому рано чи пізно їм прийдеться засукати рукави й починати працювати.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ не підтримає законопроект про підвищення мінімальної зарплати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути