пʼятниця, 13 серпня 2010 06:31

"Богословська вкрала каструлі і кілька сервізів"

4 серпня, напередодні свого 50-річчя, народний депутат Інна Богословська зі скандалом з"їхала з орендованого будинку під Києвом. Його власник Роман Ромазанов, 65 років, каже, що вона позабирала його речі:

— Богословська вкрала у мене міні-електростанцію, яка коштує 4,5 тисячі доларів. Це була остання крапля. До того зникли два телевізори, набір каструль "Берґофф" і кілька сервізів. Про лампочки у люстрах мовчу. Я написав заяву в Обухівську міліцію. Приїжджали оперативники, дивилися. Тепер їм треба допитати її охоронців.

Ромазанов — власник дому, який три роки орендувала депутатка. Триповерховий дім розташований на вул. Солов"яненка, 403, у селі Рудики, за 20 км від Києва, за Конча-Заспою. Обійстя виходить до річки Козинка. Площа маєтку — 25 соток.

Господар приїжджає на сірому джипі "мерседес". Зустрічає біля зелених вицвілих воріт. На хвіртці табличка "Во дворе злая собака". Роман Сергійович показує місце біля сараю, де стояла електростанція. Залишилася тільки металева огорожа. У дворі насаджені туї, розбитий квітник із трояндами. Декілька невеликих ліхтарів зігнуті.

— Це її собака Маша зламала, — говорить, відчиняє двері будівлі. — Дочка Богословської з дітьми тут теж жила.

На першому поверсі — вітальня. Стоять меблі "під старовину" — великий стіл, диван і комод. Телевізор на підставці та камін.

— Я вам привіз фотографії із сімейного альбому, щоб показати, як тут все до неї виглядало, — викладає на стіл знімки. На них він із родиною в цій кімнаті. — Мені ремонт і тут, і вдома у Києві робив один майстер. Усе в одному старовинному стилі. Стіни були під шовк, ручний розпис. Навіщо вона їх зафарбувала? Я не знаю. До Богословської тут жив екс-керівник "Укравтодору" Вадим Гуржос. З ним проблем не було. Поміняв усі металеві комунікації на пластик за свій рахунок. Тут у нього народилася донька. Потім збудував свій будинок і з"їхав.

Рамазанов обводить поглядом будинок. Зітхає:

— До того я тут жив. Узяв кредит для зятя, змушений був віддати дім у заставу банку і здати в оренду. Богословська мене знайшла через брокера. Вона тоді жила з дизайнером Юрою. Подивилися будинок. Вона була на сьомому небі. Коли заселилася, віддала 10 тисяч доларів — за перший і останній місяці проживання. Збиралася на рік вперед заплатити. Але не зробила. Гроші затримувала. Замість перших п"яти днів місяця платила 15 чи 20 числа. Коли закінчився строк оренди, я запропонував його продовжити. А з банку мені повідомили, що вона веде переговори з правлінням про викуп будинку.

Я написав їй листа, щоб за місяць звільнила помешкання. Приніс до її офісу. Там Богословська сидить, як базарна баба. Така, якою її всі бачать на екранах. Сказала, що 3 серпня з"їжджає.

У той день всередину мене не пустив її охоронець. Коли через хвилину на бордовому "мерседесі" прибула й вона. Каже: "Приїжджайте завтра. Вам тут нічого робити".


Наступного дня будинок господарю здавав найманий Богословською підприємець Артем. Через нього депутат вимагала повернути $5 тис. застави.

— Але я сказав: хай привозить людей із реставрації, вони зроблять усі роботи. І після закінчення я їй поверну ці гроші, — додає Ромазанов.

— Куди вона переїхала? — запитуємо.

— У Кончу-Озерну (елітне поселення за 7 км від Києва. Там живуть донька Юлії Тимошенко Євгенія, письменники. — "ГПУ"). Я вийшов на селищного голову. Але поки що він не знає, хто здав їй будинок.

Роман Сергійович веде на кухню. Посередині — скляний стіл. У шафах бокали та чашки. На плиті дві порожні каструлі. Коли Інна Германівна виселилася, залишила каструлю компоту і на підвіконнях недопиті коньяк та вино.

На нульовому поверсі басейн із підігрівом, сауна та ванна.

— У неї тут була комірчина. Басейном не користувалася, — проводить рукою по краю. — Вона поскладала туди карнизи, килими та штори.

На терасі стоїть дерев"яний столик із лавкою. На поруччі розвішені килими.

— Килими цвісти почали. Карнизи ми теж сюди винесли, бо погнили б від вологи у басейні. Я покажу, що вона зі спальнями зробила.

Ідемо на другий поверх дерев"яними сходами.

— Праворуч була спальня в рожевих кольорах. Як оббивки на ліжку. Спальня напроти — блакитна. Тепер усюди жовті стіни. І віконні рами зафарбовані, — торкається підвіконня. — Це натуральний дуб із Західної України.

На третьому — дві гостьові кімнати і бібліотека.

— У мене книжки були розкладені у шаховому порядку на поличках, — зітхає. — Вона їх познімала. Поставила свої шафи. Все поперекладала. Список книжок у мене є. Але я не звірятиму. І так клопоту вистачає.

Роман Ромазанов збирається скаржитися до комітету Верховної Ради з питань депутатської етики. Богословська завдала йому збитків на $70 тис., вважає він.

— Хочу зробити їй чорний піар. Нехай понервує, — іронізує. — Зі мною вона не контактує. Погроз не було. Ми для них — біомаса, яка потрібна тільки на виборах.

— Ромазанов — позитивна людина. Ми познайомилися 1990 року. Років 10 він будувався. Постійно сюди приїжджали сім"єю, — розказує сусідка Віра Юданова, 67 років. — А Богословська нам не заважала. Я тільки торік дізналася, що тут вона живе. До неї їздили круті машини. Але, хто в них був, не бачила. З їхнього двору якось вискочила собака. Я взяла її на руки, а тут Богословська їде: "Ой, це ж моя". Запитувала, чи ніхто не ображає. Я розказала, що сусід-бандит землю відібрав, побив мене. Думала, депутат — то допоможе. А вони з цим бандитом, мабуть, "вась-вась". Часто бачила, як вона о другій ночі поверталася з телеефірів. Виходила з охоронцями. Вони казали, що вона класна баба, платить гарно. Один розповідав, що Богословська зав"язує з політикою і займатиметься бізнесом.

В Інни Богословської мобільний телефон вимкнений. За чутками, поїхала за кордон.


У Рудиках живуть Клюєв і Пінчук


У поселенні Рудики під Києвом живе перший віце-прем"єр-міністр Андрій Клюєв. Там у нього 2 га землі і дім. Місцеві його паркан заввишки 4 м називають Китайською стіною. За ним будівель не видно. Жителі говорять, що на території кілька будинків.

— Клюєв у нас оселився чотири-п"ять років тому. Коли тільки забудовував ділянку і паркану не було. То бачили, що там невеликий аеродром для літака або вертольота і кінний двір. А так тільки бачимо, як він з роботи приїжджає. Йому назустріч виходить охоронець, озброєний, — кажуть місцеві.

Поряд — маєток бізнесмена Віктора Пінчука, зятя колишнього президента Леоніда Кучми. Він проклав дорогу у село. У Рудиках має будинок і син колишнього прем"єра Євгена Марчука — Вадим.

Зараз ви читаєте новину «"Богословська вкрала каструлі і кілька сервізів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути