середа, 10 жовтня 2007 16:56

Януковича обурила відсутність Червоненка

Автор: фото: PHL
  Соціаліст Станіслав Ніколаєнко на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів нудьгував. Він незмінно працював міністром освіти в урядах Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова та Віктора Януковича, але минулого тижня оголосив, що більше цього не хоче
Соціаліст Станіслав Ніколаєнко на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів нудьгував. Він незмінно працював міністром освіти в урядах Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова та Віктора Януковича, але минулого тижня оголосив, що більше цього не хоче

Учора прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років, провів розширене засідання Кабінету Міністрів за участю голів облдержадміністрацій. Зібралися у великій урядовій залі.

Уже за 10 хв. до початку всі сидять на місцях. Прем"єр заходить похмурий.

— Сьогодні розглянемо стан підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період цього та наступного роках, — розпочинає виступ. — Багато вже зроблено, але є й недоліки, що "вилізуть" із початком холодів.

До зали заходить міністр палива та енергетики Юрій Бойко. В одній руці тримає чорний портфель, друга в кишені штанів. Виступ Януковича слухає, стоячи біля дверей.

Прем"єр переходить до теми виборів.

— Емоції, що були під час виборів, треба вгальмувати. Треба зробити висновки там, де були порушення. І якщо вони будуть доведені в судах, причетні нестимуть відповідальність, — каже він. — Треба убрати політиканство навколо цих питань, не робити жодних висновків, не маючи доказів.

Дехто з присутніх його не слухає. Перемовляються між собою.

— Уряд працює, працюють усі державні установи, — продовжує Янукович. — Нам не вистачає Верховної Ради, але після підбиття підсумків виборів вона збереться на засідання. І одне з перших питань, яке ми плануємо розглянути, — це бюджет.

Насамкінець прем"єр знову повертається до питання житлово-комунального господарства й називає області, де найбільший борг за газ підприємств теплокомуненерго:

— Дніпропетровська область — 217 мільйонів гривень, Харківська — 122 , Луганська — 82 , — зачитує з папірця.

Каже, що в інших областях ситуація краща.

— Вважаю, що новий губернатор Дніпропетровщини має зробити висновок. Й інші, хто сидів за розмовами, теж, — кривиться прем"єр. — Ніхто нікуди не сховається, колеги, ні під які політичні прапори.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар слухає, нахиливши голову.

Віктор Янукович веде далі й каже, що через заборгованість можливі кадрові перестановки:

— Я радитимуся з президентом, ми обов"язково будемо ухвалювати кадрові рішення за підсумками наради.

Потім обводить поглядом залу й здивовано говорить:

— А де губернатор Запорізької області Євген Червоненко?

— Немає, — вигукує хтось із зали. Януковичу кажуть, що є заступник Червоненка з питань агропромислового комплексу.

Прем"єр обурюється:

— Такого не може бути! Якщо не їде губернатор, його заміняє перший заступник. Але ніяк не заступник з АПК. У Запорізькій області теж дуже багато проблем.

Зараз ви читаєте новину «Януковича обурила відсутність Червоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути