четвер, 13 березня 2008 17:03

Янукович вимагає від Тимошенко більшої зарплатні

Лідер Партії регіонів 57-річний Віктор Янукович вимагає, щоб Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко з наступного місяця збільшив мінімальну зарплатню та прожитковий мінімум. Таку заяву він зробив минулої середи на засіданні тіньового уряду.

За словами політика, вже у квітні прожитковий мінімум має становити 656 грн, а зарплата — 608. У жовтні — 675 грн та 695 відповідно.

— За час нашого правління ми показали реальну схему підвищення. Дали приклад. Хай тепер уряд спробує цього не зробити! — погрожує Віктор Янукович.

Він говорить, що тіньовий уряд не засідав кілька тижнів через парламентську кризу.

— Наш голос був почутий у Європі, — каже про блокування опозицією роботи Верховної Ради. — Вдалося не тільки надіслати свою точку зору щодо "листа трьох" до штаб-квартири НАТО, а й прийняти відповідну постанову у Верховній Раді.

Віктор Федорович каже, що експерти прогнозують цьогорічний ріст цін на 25%.

— Політика нової влади не по кишені українським громадянам. Рівень інфляції не просто загрозливий, а катастрофічний, — підвищує голос він.

Після виступу екс-прем"єр-міністра журналістів просять вийти. За зачиненими дверима "регіонали" засідають близько години.

Виходить колишній міністр палива та енергетики Юрій Бойко, 49 років.

— Якщо буде перехід на європейські ціни по газу в наступному році, то кожен мешканець віддасть по тисячі гривень в економіку інших країн, — говорить він. — Це результат дій Кабміну, який заявляв, що наша країна когось перемогла і тепер ми диктуватимемо правила "Газпрому".

Додає, що подорожчання газу може призвести до того, що наступного року потужні підприємства перестануть працювати.

— За останній місяць прем"єр тричі відвідала Брюссель. Вона хоче отримати підтримку Заходу на майбутніх президентських виборах. А розплатитися за це приватизацією державних підприємств і продажем їх західним компаніям, — запевняє Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вимагає від Тимошенко більшої зарплатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути