понеділок, 19 березня 2007 16:45

Янукович вийшов від Ющенка насупленим

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  За круглим столом на вчорашній зустрічі лідерів країни у Секретаріаті президента голова ради блоку ”Наша Україна” Віктор Балога та лідерка БЮТу Юлія Тимошенко сиділи по праву руку від Віктора Ющенка. Голови парламенту та уряду — Олександр Мороз та Віктор
За круглим столом на вчорашній зустрічі лідерів країни у Секретаріаті президента голова ради блоку ”Наша Україна” Віктор Балога та лідерка БЮТу Юлія Тимошенко сиділи по праву руку від Віктора Ющенка. Голови парламенту та уряду — Олександр Мороз та Віктор

Учора в Секретаріаті президента відбулися політичні консультації щодо подолання політичної кризи в Україні. Зустріч відбувалася за участі прем"єр-міністра Віктора Януковича, голови Верховної Ради Олександра Мороза та лідерів парламентських фракцій: соціаліста Івана Бокого, "нашоукраїнця" В"ячеслава Кириленка, "регіоналки" Раїси Богатирьової та Юлії Тимошенко. Очільника комуністів Петра Симоненка не було — прийшов заступник голови фракції Валентин Матвєєв.

За півгодини до початку консультації на Банковій з"являється Раїса Богатирьова й Іван Бокий. Ідуть разом, щось жваво обговорюють. Богатирьова усміхається і каже, що чекає від зустрічі лише позитиву.

Рівно о десятій ворота секретаріату відкриваються. Заїжджають два "мерседеси" прем"єра Януковича. Вийшовши з машини, він швидко йде до центрального входу.

З бокового входу секретаріату виходить 67-річна Параска Королюк, яка прославилася під час помаранчевої революції. Махає журналістам. Підходить до камер.

— Я приїхала, бо скучила за Україною, за владою, — дивиться на всі боки й запитує:

— А де Юля? Ще не приїхала? Мені треба з нею поговорити.

Потім баба Параска довго спілкується з "нашоукраїнцем" Миколою Жулинським.

До бокового входу секретаріату прямує в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, 50 років. Говорити нічого не хоче. За годину виходить, зупиняється біля преси. Каже, що цієї середи супроводжуватиме президента Ющенка під час його візиту до Москви.

— Ми з колегами обговорювали останні деталі візиту. Йде нормальна робота. Все добре. Я працюю і виконую обов"язки, — усміхається задоволено.

А де Юля? Мені треба з нею поговорити

Огризко каже, що не був присутній на консультаціях лідерів країни й не знає, чи обговорювали голосування щодо його кандидатури.

— Це входить у компетенцію президента, прем"єр-міністра і коаліції, — каже він.

До Огризка підходить баба Параска, бере його за руку й каже:

— Вірю, що "Наша Україна" і БЮТ переможуть. І у вас буде все добре. Дай вам Боже здоров"я.

Огризко кілька хвилин говорить із нею, потім іде.

Зустріч у секретаріаті триває три години. На початку президент каже:

— Протиріччя, які існують між політичними силами, легко зняти через політичний діалог, якщо не піднімати питання, як забрати повноваження.

Ющенко пропонує шукати порозуміння на основі трьох документів — вимог опозиції, Універсалу національної єдності та 12 вимог Партії регіонів часів її опозиційності.

Під час консультацій політики домовляються про створення робочої групи. До неї мають увійти представники всіх фракцій парламенту, які вноситимуть пропозиції щодо вирівняння балансу влади в країні.

По закінченні політичних консультацій першим секретаріат на Банковій покидає Янукович. Виходить насуплений. Його "мерседеси" під"їжджають до входу. Прем"єр сідає в авто й швидко від"їжджає.

За ним виходить нардеп Іван Бокий. Він теж у поганому настрої. Тимошенко й Кириленко виходять разом. Кажуть, що ввечері буде перша зустріч спільної робочої групи парламентської більшості та опозиції. Розглядатимуть вимоги опозиціонерів. Якщо "антикризовики" їх не підтримають, БЮТ і "Наша Україна" до парламенту не повернуться.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вийшов від Ющенка насупленим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути