пʼятниця, 29 лютого 2008 17:35

Янукович прогнозує більшу за 20 відсотків інфляцію

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Віктор Янукович вважає, що Юлія Тимошенко зараз урядує гірше, ніж 2005 року
Віктор Янукович вважає, що Юлія Тимошенко зараз урядує гірше, ніж 2005 року

Учора в кінотеатрі "Зоряний" лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років, дав прес-конференцію. Кілька днів тому він повернувся із Брюсселя, де брав участь у засіданні Комітету з міжпарламентського співробітництва Україна — ЄС.

До зали заходить усміхаючись. Ще на сходах починає вітатися з журналістами. Спереду і ззаду нього йдуть охоронці, прискіпливо розглядають присутніх. Янукович сідає за стіл на сцені, розгортає червону папку, де текст вступного слова.

Згадує з"їзд депутатів усіх рівнів у Сіверськодонецьку, що пройде 1 березня. Запевняє, що він не має жодного відношення до сепаратизму. А заяви про це називає провокацією. Переходить до критики уряду Юлії Тимошенко.

— ВВП зменшилося майже вдвічі, а темпи промислового виробництва — майже у три рази. Це ще гірше, ніж було 2005-го, — говорить "регіонал". — Прогнозуємо, що до кінця року інфляція буде понад 20 відсотків.

Каже, що нинішній уряд хоче приватизувати більше підприємств, ніж за всі роки незалежності. Починає говорити гучніше.

— Партія регіонів вимагає тимчасового мораторію на приватизацію, доки не буде розроблено стратегію на 2008–2010 роки, — говорить лідер "Регіонів".

Йде вітати  із днем народження Олександра Мороза

У Брюсселі він намагався зустрітися з генсеком НАТО Яап де Хооп Схеффером, але той не знайшов для цього часу. Янукович розповідає про це неохоче. Говорить, свою позицію висловив у листі, який надіслав ще перед поїздкою.

Його запитують, чи можливе об"єднання Партії регіонів із майбутньою партією голови Секретаріату президента Віктора Балоги. Лідер "Регіонів" каже, що не хотів би коментувати вихід Балоги з "Нашої України".

— Гадати, навіщо це робиться, мені важко. Але хочу сказати, що з Партією регіонів це ніхто не погоджував. Зокрема Віктор Балога, якого я непогано знаю багато років і з яким маю нормальні стосунки, — заявляє Янукович.

Після зустрічі говорить, що йде вітати із днем народження лідера соціалістів Олександра Мороза.

— Він святкує день народження раз на чотири роки, — усміхається "регіонал". — Мороз займає місце в українській політиці. Тому обов"язково приїду, обійму і потисну руку.

Зараз ви читаєте новину «Янукович прогнозує більшу за 20 відсотків інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути