Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 18:23

Янукович не прийшов на нараду до Яценюка

Голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк у середу запросив до себе лідерів фракцій парламентської меншості, щоб обговорити можливі виходи з політичної кризи. Віктор Янукович та Володимир Литвин не прийшли. Замість останнього був нардеп із його фракції Юрій Литвин, 40 років. Із "регіоналів" ніхто не з"явився. Петро Симоненко, 55 років, представляв фракцію комуністів особисто.

Зустріч запланували на 11.00, але потім переносять на годину раніше. Вона проходить в кабінеті Яценюка.

Політики піднімаються нагору за 10 хв. до одинадцятої. Арсеній Яценюк сідає по центру. Ліворуч від нього — Симоненко і Литвин. Праворуч — вільний стілець, блокнот, папка та олівець для Януковича.

— Відсутність представника Партії регіонів — це сигнал того, що немає бажання шукати компроміс, — кидає погляд спікер на канцелярське приладдя лідера "регіоналів".

Дивиться на представників фракцій комуністів та Блоку Литвина. Зазначає, що від цих двох політичних сил залежить робота Верховної Ради наступного пленарного тижня. Наголошує, що виніс на розгляд парламенту лише питання, необхідні для держави.

— Я пропоную компромісний порядок денний. Першими двома питаннями у вівторок треба розглянути закон про державний бюджет та державну програму соціально-економічного розвитку, — говорить Арсеній Яценюк.

Каже, що наполягатиме на першочерговому розгляді цих питань під час зустрічі у президента Віктора Ющенка за участю прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, яка має невдовзі відбутися. Також пропонує повернутися до законів "Про дорожній рух", "Про престижність шахтарської праці" та соціального спрямування.

Симоненко та Литвин підтримують спікера в необхідності прийняття важливих для держави законопроектів. Однак не говорять, чи голосуватимуть їхні фракції.

Після зустрічі Петро Симоненко зазначає, що Віктор Янукович нібито зустрічається з міністром якоїсь країни. Саме через це і не прийшов.

Усі розходяться. Проходить "нашоукраїнець" Микола Катеринчук. Поглядає на  мобільний. "ГПУ" запитує його, яким буде наступний пленарний тиждень. Катеринчук відповідає, що так само безплідним, як і попередній.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не прийшов на нараду до Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути