четвер, 23 лютого 2012 07:15

"Янукович ізольований і не дивиться телевізор"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Нардеп Олег Ляшко (в центрі) тримає пакет з подарунком від журналіста — три дерев’яні статуетки з Африки. Приніс їх у сесійну залу 22 лютого
Нардеп Олег Ляшко (в центрі) тримає пакет з подарунком від журналіста — три дерев’яні статуетки з Африки. Приніс їх у сесійну залу 22 лютого

Позафракційний депутат 39-річний Олег Ляшко у середу вранці заносить до сесійної зали парламенту зв'язаний вузлом пакет. Ставить на робоче місце.

— Це журналіст привіз мені з Африки подарунок. Три дерев'яні фігурки — "Не бачу, не чую, не говорю". Це натяк на нашу владу, — каже. — Вони з натурального червоного дерева. В Африці коштують копійки. Поставлю удома чи в кабінеті.

Ховає пакет під стіл. Іде до парламентської трибуни.

— Люди добрі, звідки беруться "тушки"? Чи вони з неба падають, чи являються нізвідки, — розмахує аркушами. — Є приклад, коли людина, яка є засновником Партії регіонів на Вінниччині, Віктор Качур, балотується від БЮТу до обласної ради. Так от де беруться "тушки". "Регіонали" їх засилають, ті стають депутатами від БЮТу, а потім служать Партії регіонів.

"Регіонали" сміються. Після Ляшка виходить "бютівець" 54-річний Сергій Сас.

— Тема політичної корупції у Верховній Раді не вичерпана, а навпаки має резонанс, читає з аркуша. — Наша фракція ініціює створення тимчасової слідчої комісії з цих питань.

"Бютівці" аплодують. До журналістів у кулуари виходить лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, 57 років:

— Мене розчулює ситуація, коли представники однієї фракції просять весь парламент створити комісію, щоб розібратися, що відбувається між їхніми депутатами, — насуплюється. — Якщо вони самі не розберуться, ми можемо розповісти "ху із ху".

За півгодини "бютівець" Андрій Кожем'якін, 46 років, виходить до трибуни:

— Верховна Рада свідомо відмовляється виконувати резолюцію ПАРЄ, — підвищує голос. У документі європейці рекомендують Україні звільнити політв'язнів. — 6 лютого Комітет у закордонних справах підготував проект постанови про заходи реалізації цих вимог. Сьогодні він не включений до порядку денного. Цим керівництво Верховної Ради ігнорує вимоги опозиції. Ми звернулися до президента з вимогою негайної зустрічі для обговорення питань, що стосуються відносин України зі світом. Але він ніяк не відреагував. Янукович ізольований і не дивиться телевізор, звідки йдуть сигнали.

— Ця заява не зовсім відповідає дійсності, — вмикає мікрофон перший віце-спікер 61-річний Адам Мартинюк. — Є два проекти постанови: Комітету у закордонних справах та групи депутатів, які представляють Верховну Раду в ПАРЄ. Коли вони пройдуть комітети, ми їх розглянемо. Це може бути і завтра.

— Зараз! — викрикує з місця Кожем'якін.

Мартинюк робить вигляд, що не чує. Ставить на голосування ратифікацію про порядок перетину українсько-російського кордону жителями прикордонних регіонів України та Росії. Законопроект передбачає, що ці люди зможуть перетинати пункти пропуску в особистому транспорті, пішки, на велосипеді та човні — без міграційної карти. "За" — 320 голосів.

У кулуарах депутати обговорюють ініціативу прем'єра Миколи Азарова перерахувати безпритульних.

— Сьогодні нам потрібно всього 69 мільйонів гривень, щоб завершити спорудження притулків у кожному обласному центрі, — говорить "регіонал" Ярослав Сухий, 60 років. — Гроші в бюджеті є.

— Це все робиться під Євро-2012, — хитає головою "бютівець" 46-річний Андрій Павловський. — Азаров по суті й по духу — радянська людина. Він пам'ятає, що робили з асоціальними елементами у 1980-х у Москві та Києві. Цих людей примусово вивозили з великих міст за 101-й кілометр, щоб їх не побачили іноземці. Наступним кроком буде постанова уряду насильно зібрати всіх бомжів і вивезти у табір. Але після Євро вони втечуть назад у міста.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович ізольований і не дивиться телевізор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути