понеділок, 21 квітня 2008 18:12

Янукович говорить про дострокові вибори до Верховної Ради

Янукович говорить про дострокові вибори до Верховної Ради

У суботу в Києві пройшов 11-й з"їзд Партії регіонів. Журналістів на нього не пускали. Однак "ГПУ" вдалося отримати стенограму того, що відбувалося за зачиненими дверима.

З"їзд відбувся у Міжнародному центрі культури й мистецтв, колишньому Жовтневому палаці. Готувати сцену почали у п"ятницю ввечері. Апаратуру та декорації привозять кілька вантажівок. Обладнання встановлюють до ранку.

Біля кожного входу — охорона. Делегатів пускають через центральний вхід: проводять через рамку металошукача та ретельно перевіряють. Зал заповнений — зареєстровано понад тисячу делегатів. 

Серед них секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова. Немає найбагатшого українця Ріната Ахметова — він у Донецьку на похоронах колишнього тренера футбольного клубу "Шахтар" Віктора Носова.

Захід відкриває лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років. Розпочинає українською мовою. Під час доповіді переходить на російську. Час від часу зазирає в текст виступу. Критикує нинішній уряд за високі темпи інфляції та падіння економічних показників.

— Усе, що відбувається в Україні за останні роки, — це кризи, протистояння, дострокові вибори. Цей конфлікт продовжуватиметься, доки народ нарешті не впевниться, що запропонований "помаранчевими" шлях веде в нікуди, — заявляє екс-прем"єр. — Україна ніколи не буде процвітаючою державою, доки в ній не створять здатну керувати нею коаліцію. А створити таку без Партії регіонів неможливо.

Зал аплодує. Янукович говорить, що президентська команда вже реагує на помилки Кабінету міністрів Юлії Тимошенко.

— Це означає, що ми стоїмо на порозі реальної кризи влади, яка може закінчитися достроковими виборами, — зазначає лідер "регіоналів".

Додає, що вірогідність розвалу парламентської коаліції — велика.

— Ви погодитеся зі мною, що сьогодні Партія регіонів, як ніколи впевнена у своїх силах? Достойно пройшовши випробування владою та опозицією, вона готова вкотре підставити країні свої плечі. У випадку оголошення дострокових виборів ми не повинні залишити ніяких шансів знову опинися при владі нинішнім популістам та авантюристам, — продовжує Янукович.

Партія регіонів вимагатиме затвердження державного статусу для російської мови

Коротко говорить про оновлення програми партії. У ній записано збереження позаблокового статусу України. Стратегічною метою названо повноправне членство у Європейському союзі. Йдеться про налагодження стратегічного партнерства з Москвою та Вашингтоном. Також Партія регіонів вимагатиме затвердження державного статусу для російської мови — раніше цього в програмі не було.

Януковичу довго аплодують. Виступають інші делегати. Більшість із них — керівники місцевих партійних організацій. Дехто критикує керівництво діяльність партії за бажання створити широку коаліцію.

Екс-прем"єр дякує за критику. Зазначає, що "Регіони" не мають права не співпрацювати з іншими партіями.

Нардеп Василь Кисельов, 59 років, говорить, що Партії регіонів треба починати готуватися до президентських виборів.

— Вже з цього дня ми повинні формувати стійку громадську думку, що в 2010-му наш лідер буде президентом, — каже.

На з"їзді переобирають Януковича головою партії. Делегати затверджують нову програму та статут. Згідно з ним, лідер партії тепер очолює також політраду та виконавчий комітет. Колишніх керівників цих органів Миколу Азарова та Володимир Рибака призначають на посади голови центральної контрольної комісії та заступника голови партії.

Янукович зазначає, що в партії є корумповані люди. Вони працюють непрофесійно і цим ганьблять політсилу.

— Треба почати очищення самих себе, — заявляє екс-прем"єр.

Наприкінці з"їзду він додає, що найближчим часом стане відомо час проведення наступних дострокових виборів до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Янукович говорить про дострокові вибори до Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути