вівторок, 20 листопада 2018 06:30

Яценюк нагадав про себе

— Рішення про участь у президентських виборах ухвалить з'їзд партії. Він запланований на січень, — говорить колишній прем'єр-міністр 44-річний Арсеній Яценюк в інтерв'ю "Радіо НВ".

— Пояс президента країни (аналогія з чемпіонськими поясами боксерів. — ГПУ) — обов'язково буде. Доля підкаже — коли. Можливо, зараз. Можливо, пізніше, — додає Яценюк.

— Головне для Арсенія Петровича — щоб про нього не забули. Має постійно нагадувати про себе, — каже політолог 62-річний Вадим Карасьов. — Шанси на парламентських виборах у його "Народного фронту" теоретично є. Хоча набрати 5 відсотків голосів буде вкрай важко. Суспільство невдоволене, а партія Яценюка після Майдану є частиною влади.

Навіть якщо "Народний фронт" потрапить до Верховної Ради, то це буде невеличка фракція — осіб 20. Хто не потрапляє у список, починає шукати нових верблюдів, на горбу яких можна пройти до наступного парламенту.

Ще одна частина "Народного фронту" прагне зберегти впливовий статус у політиці — незалежно від того, хто переможе на обох виборах 2019 року. Наприклад, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вибудував вертикаль поліції, яка може пригодитися фаворитам президентської кампанії, а потім — і парламентської. Навіть нейтралітет Національної поліції під час виборів — важливий фактор.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк нагадав про себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути