четвер, 11 вересня 2008 19:30

Яценюк думає про власну партію

Голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк може створити власну партію. У разі проведення дострокових виборів він не бачить себе в списках "Нашої України", із якою потрапив до нинішнього парламенту.

У середу спікер заявив, що нині в Україні існують здебільшого не партії, а "політичні клуби з харизматичними лідерами".

У політикумі подейкують, що Яценюк говорив із мільярдером Рінатом Ахметовим. Він нібито готовий підтримати грошима та інформаційно. Натомість пропонує, щоби другою людиною в партії стала секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова. Її нещодавно виключили з Партії регіонів за критику Віктора Януковича. Ахметов цим невдоволений, останнім часом він втрачає вплив у "Регіонах".

— Якщо я буду будувати політичний проект, то вся Україна дізнається, хто його підтримує, — відказує Яценюк на запитання про гроші Ахметова.

Президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, 40 років, каже, громадяни хочуть нової політичної сили: 33 відсотки виборців вважають, що потрібно створювати третю силу, яка була б рівновіддалена від "помаранчевих" і "біло-блакитних".

Жданов припускає, що Арсеній Яценюк хоче стати більш самостійним політиком. У рамках "Нашої України" зробити це буде важко.

У Партії регіонів визнають, що тривалий час у кулуарах розмовляють про можливу участь в одному проекті Яценюка й Богатирьової. Додають, що така партія  перспективна. Але треба вкласти в неї багато грошей.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк думає про власну партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути