пʼятниця, 30 березня 2018 12:49

"Живе на мінімалку, а купила телефон за 32 тисячі"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Доньці Світлані 30 років, — пише 53-річна Євгенія із Хмельницького. — Має вищу освіту, гарну роботу. Добре готує, багато подорожує. Легко налагоджує контакт із людьми. Та знайти свою половинку не може. Її подружки вже дітей бавлять, а Свєта досі сама".

Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура. Запалює свічку, виймає з конверта фото Світлани. Вона кучерява, зеленоока. У довгій чорній сукні із глибоким декольте. У правому вусі — чотири сережки.

— Світлана вийде заміж у високосний рік. Чоловіка зустріне під час подорожі чи відрядження. Не ставте їй за приклад подруг і однокласниць, які народили у 20. Могла вийти заміж у 23 роки, але хлопець, із яким зустрічалася, зраджував і пиячив. Прожили б у шлюбі не довше року. Матір'ю стане після 35. Народить сина й доньку.

"Останні 15 років живу із сином, — пише 73-річна Ганна Кирилівна з Полтавської області. — Іван був одружений, але розвівся. Вдруге побратися не вийшло. Переживаю, як складеться його доля, коли помру. Я вдова. Син любить випити, але доводить мені, що він не алкоголік. Закінчив музичне училище, а працює трактористом".

Біоенергетик дістає з конверта фото Івана. Він у картатій сорочці. На скронях — сивина.

— Сину сподобалося холостякувати. Мав змогу одружитися вдруге, але сімейні обов'язки обтяжують його. Знаходить розраду в чарці. Пити перестане, коли почне зустрічатися із жінкою, трохи молодшою за себе. Ви заспокоїтеся, як приведе невістку до хати. Намагайтеся не повчати й не критикувати її в присутності Івана.

"Син чотири роки не спить із дружиною в одному ліжку, — розповідає у листі 58-річна Антоніна Михайлівна із Житомирщини. — Альона лягає із молодшим сином, бо той боїться залишатися в кімнаті сам. Андрій, щоб виспатися перед робочим днем, моститься на дивані біля телевізора. Я спочатку не надавала цьому значення. Та помітила, що вони віддаляються одне від одного. Син пізніше став приходити з роботи. Підозрюю, що має іншу. В нашому селі недавно стався великий скандал. Із батьками в одній хаті жило молоде подружжя. Дітей не мали сім років. Щоб зібрати гроші на штучне запліднення, свекруха поїхала на заробітки. Її син працював у дві зміни. Невістка зрадила його зі свекром. Між ними різниця 25 років. ".

Вкладає до конверта фото сина й невістки, зроблене на березі річки. Він коротко стрижений, має руду бороду. Сорочка розстебнута. На грудях витатуйований орел. Невістка в рожевому купальнику. На стегнах — чорна хустка-парео.

— Підозрюєте сина у зрадах, бо досі під враженням від того, що сталося в родині сусідів. Андрій не зраджує дружину. Беріть онука спати до себе, щоб молода сім'я більше часу проводила разом. До літа невістка завагітніє втретє. Наступного року народить онуку. Подружжя має спати в одному ліжку не лише заради тілесного контакту. Це зближує пару на емоційному рівні й посилює почуття між ними.

"Донька Ніна хворіє другий рік, — розповідає в листі Галина Іванівна із Херсона. — Лікарі розводять руками. Точного діагнозу встановити не можуть. Я мрію про те, щоб вона скоріше одужала".

Біоенергетик дістає з конверта фото Ніни. Вона у весільній сукні й білій шубці. Тримає за руку чоловіка в чорній дублянці.

— Доньці треба пройти обстеження в столиці. Визначать правильний діагноз, припишуть лікування, що швидко поставить її на ноги. Зятя запросять на кращу роботу. Почне більше заробляти. Ніна скоро піде в декрет.

"Онука живе на мінімалку, а купила телефон за 32 тисячі гривень, — пише вінничанка Наталія Петрівна, 63 роки. — Батьки в шоці. Бо тільки вилізли з одного кредиту. Два роки тому брали позику, щоб перекрити хату. Моєї пенсії ледь вистачає на ліки. Онука вищої освіти не має. З університету відрахували, бо не ходила на пари й не здала сесію. Матері Валерія зізналася, що зустрічається з багатим чоловіком. Ночувати лишається у свого бізнесмена. Він живе сам. Але не розлучений, має троє дітей від іншої жінки".

Надсилає фото Валерії. Худа й висока дівчина в міні-спідниці сидить на колінах у гладкого чоловіка в замшевому піджаку. Біоенергетик сканує фото правою долонею, заплющує очі.

— Онука залишиться на кілька років коханкою. На щось більше розраховувати марно. Із дружиною розлучатися бізнесмен не збирається. Стримує шлюбний контракт, за яким може втратити левову частину свого майна. Про кредит хвилюватися не варто. Його виплатить чоловік. Винайме для Валерії квартиру, допомагатиме грошима, оплатить курси візажиста. Онука почне добре за­робляти.

Зараз ви читаєте новину «"Живе на мінімалку, а купила телефон за 32 тисячі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути