Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2013 00:00

Жінка народила чотирьох хлопчиків і дівчинку

Чешка 23-річна Александра Кінова народила чотирьох хлопчиків і дівчинку.

— Саша до останнього не знала, скільки малюків матиме. Спочатку їй сказали, що буде двійня. На другому УЗД побачили, що діток четверо. А вже перед пологами помітили п'ятого, — каже 25-річний Антоній, чоловік Александри.

Останні півтора місяця вагітна лежала у пологовому будинку в містечку Міловіце, за 20 км від Праги.

— Лікарі не дозволили дружині народжувати самостійно. За такої багатоплідної вагітності акушери роблять кесарів розтин. Саша попросила про партнерські пологи, ми народжували разом. У пологовому залі я весь час плакав. Дітки були такі сині й маленькі, що їх одразу забрали до відділення інтенсивної терапії.

Вага хлопчиків — 1050, 1240, 1318 і 1340 г, дівчинки — 1250 г. Синів батьки назвали Алексом, Данієлем, Мартіном та Міхаєлем, а доньку — Терезою.

Удома на новонароджених чекає їхній 3-річний брат.

— Це перший зареєстрований випадок появи на світ п'ятірні у Чехії, — говорить гінеколог Альона Мечурова. — Ми з 1949 року ведемо облік новонароджених. Породіллю прозвали супермамою. На її пологах були присутні 40 акушерів.

2005 року п'ятьох хлопчиків народила американка 25-річна Тереза Андерсон. Вона погодилася за гроші стати сурогатною матір'ю. Їй у матку підсадили п'ять ембріонів. Усі прижилися. Жінці робили кесарів розтин. Немовлят усиновило бездітне подружжя.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила чотирьох хлопчиків і дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути