Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2016 06:15

Віталій Яцюк перед смертю поголився та власноруч підстригся

— Уранці порався по хазяйству. Пішов до хліва. Бачу в дверях Віталіка. Кажу до нього: "Ти чого там стоїш?" Він мовчить. Підійшов ближче й побачив на шиї мотузок. Кинувся рятувати, а він мертвий, — розповідає 56-річний Олексій Яцюк із села Білий Рукав Хмільницького району на Вінниччині.

26 вересня знайшов повішаним сина 28-річного Віталія Яцюка.

Два місяці тому хлопець повернувся з зони АТО. Його мобілізували в травні 2015-го.

— Після того як приїхав додому, почав замикатися в собі. Хотів вернутися до хлопців. Про війну нічого не розказував. Казав: "Нащо воно вам, тату, треба". Весь час ходив сумний. Просив його поговорити з психологом. Віталій відмовлявся, — каже Олексій. — Перед трагедією день лежав на ліжку й дивився в потолок. Уночі включав фільми про війну. Їсти не хотів. Увесь час переглядав фотографії хлопців, з якими служив.

Перед смертю Віталій Яцюк поголився та власноруч підстригся. У день самогубства збирався стати на облік у центрі зайнятості.

— Увечері просив сина піти зі мною в гості. У його тітки був день народження. Він не захотів. Сказав, хоче відпочити. Бо завтра рано піде на біржу. Я зрадів, думав, вернеться до нормального життя.

Віталій Яцюк жив із батьком. Кілька років тому від ДЦП помер його брат.

— Батьки хлопця розлучилися. Мама переїхала в інше село. Віталій залишився з татом. Після школи служив в армії. Тоді почав їздити на заробітки, брав із собою батька. Був спокійний. Війна зламала його. Повернувся в депресивному стані, — розповідає голова села 37-річна Оксана Тишкевич.

Віталія Яцюка поховали на місцевому кладовищі 27 вересня. Прощатися з хлопцем з'їхалися люди з сусідніх сіл і побратими.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Яцюк перед смертю поголився та власноруч підстригся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути