пʼятниця, 23 березня 2018 05:01

"Вісім разів вагітніла, але матір'ю не стала"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Сестра сім років живе з чоловіком, дітей не мають, — пише 35-річна Юлія із Сумської області. — Їм весь час не щастить. Чоловік любить випити. У хаті недавно була пожежа. Потім не стало нашої матері, батько важко захворів. Хочу, щоб Катя завагітніла. Може, це перерве смугу невдач. Боюся, що причина в сестрі. Вона на вісім років старша за чоловіка".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта фото Катерини. Жінка висока, з довгим чорним волоссям. Одягнена в рожевий сарафан. На губах — червона помада.

— Сестра не може завагітніти через інфекцію. Лікуватися доведеться понад рік. Але результатом залишиться задоволеною. До 2020 року стане матір'ю. Якщо не вдасться після одужання завагітніти природним шляхом, треба погодитися на штучне запліднення. Чоловіку слід зав'язати з випивкою. Наробить проблем, якщо сяде п'яний за кермо.

"Донька поїхала на заробітки в Італію, — пише Яніна Олександрівна із Сум. — Висилала гроші чотири роки. Ми позаторік купили хату в ромів, які перебиралися на Закарпаття. Перші кілька місяців жили нормально. Потім зятю почали снитися кошмари. Коли робили ремонт, під підлогою в спальні знайшли наркотики. Там я постійно відчуваю чиюсь присутність. Здається, що хтось за мною стежить. Сусіди зізналися, що в нашій хаті зарізали хлопця, який торгував наркотиками. Хочемо продати будинок. Півроку виставляємо оголошення. Ціну спустили до 35 тисяч доларів. Але за весь час не було жодного дзвінка від покупців".

Надсилає фото будинку із червоної цегли. Біля вхідних дверей стоїть собача будка.

— Хату вдасться продати восени. Допоможе рієлтор, який змусить вас спустити ціну ще на кілька тисяч і попросить винагороду за послуги. За виручені гроші зможете придбати хіба квартиру на околиці міста. Чи готові ви пожертвувати всім через привида, чию присутність відчуваєте? Ваш вчинок навряд чи схвалить донька. Будинок звели на початку 2000-х. У ньому двоє людей зустріли свою смерть. Щоб гості з потойбіччя не порушували ваш спокій, оселю варто освятити. У кімнаті, де відчуваєте негативну енергетику, попросіть священика прочитати молебень.

"Не можу спокійно спати, доки не мають щастя донька Ірина й онука Аня, — пише 56-річна Ганна Іванівна з Тернопільщини. — Доньку чоловік покинув. Поїхав на заробітки й зустрів іншу жінку. Внучка теж не може налагодити стосунки з хлопцями. Ні з ким на побачення не ходить".

Донька має плани щодо чоловіка, який живе у шлюбі з іншою. Вірити його обіцянкам не раджу. Дітей і дружину кидати не має наміру. Ірину бачить лише в ролі коханки. Не суперечте бажанню доньки податися на кілька місяців за кордон. Вдасться добре заробити й зустріти чоловіка, який складе їй пару. Різниці у віці соромитися не треба. Онука більше часу присвячує навчанню та пошуку роботи. Судженого зустріне влітку під час відпочинку. Деякий час житимуть у цивільному шлюбі, хоча його батьки і ви будете проти цього.

"Онука вісім разів вагітніла, але матір'ю так і не стала, — пише львів'янка Катерина Тимофіївна, 64 роки. — Вона по кілька місяців лежала на збереженні. Але довше 26-го тижня дитя не доношувала. Востаннє народила у вересні торік. Було відша­рування плаценти. Лікарі пробували врятувати. Немовля прожило кілька годин. Зараз проходить обстеження в одній із німецьких клінік. На все це пішло багато грошей. Але Софія не збирається відступати й не втрачає надію. Хоча і я, і її мати радимо, щоб вони з чоловіком взяли дитя з притулку".

Біоенергетик кладе долоню на фото Софії та її чоловіка Олексія. Бородань обіймає за живіт блондинку. Дівчина вагітна, в білому лляному платті.

— Не нав'язуйте онуці свою думку. Стати мамою для чужої дитини вона не готова. І здаватися не збирається. Якщо залишиться під наглядом німецьких лікарів, доносить плід до 33 тижня. Стане матір'ю до кінця наступного року. Немовля врятують. Незважаючи на те, що недоношене, розвиватиметься нарівні зі здоровими дітьми.

"Син торік відкрив комісійний магазин електроніки, — розповідає у листі чернігівчанка Олена Василівна, 59 років. — Гроші позичив у кума. З Дімою дружили ще зі школи. Борг мав повертати три роки. Але товариш передумав. Вимагає віддати всю суму до травня, бо хоче будувати хату. Перепозичити нема в кого. Кредит брати боюся. 2010 року ми брали позику на машину. Виплатити не змогли. Маю сестру в Америці. Хотіли звернутися по допомогу до неї. Але вже 10 років не підтримуємо контакт".

— Сестра гроші не позичить. Кум піде на поступки й розтягне решту боргу до кінця року. Син планує продати бізнес. Вигідну пропозицію отримає у квітні. Затягувати із прийняттям рішення не треба. Справа стає збитковою. Сину варто зайнятися тим, що виходить краще, ніж торгівля. Добре заробити вдасться на ремонті авто. Відмовтеся від планів вирушити на заробітки. Здоров'я підведе. Досить вирішувати проблеми за дітей. Хай розраховують на власні сили.

Зараз ви читаєте новину «"Вісім разів вагітніла, але матір'ю не стала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути