четвер, 18 лютого 2021 05:55

Валентина Макарова не перенесла інсульту

Автор: ФОТО НАДАЛА ЧЕРКАСЬКА ДИТЯЧА МУЗШКОЛА №5
  ­Валентина ­Макарова ­викладала гру на баяні та акордеоні. Педагогічній роботі віддала 53 роки
­Валентина ­Макарова ­викладала гру на баяні та акордеоні. Педагогічній роботі віддала 53 роки

7 лютого в Черкасах поховали вчительку музики 74-річну Валентину МАКАРОВУ. За три дні до цього вона потрапила до лікарні з інсультом.

— По ній було видно, що сили на ісході, в'яленька стала. Але ніколи не скаржилася, — розповідає колега й подруга 48-річна Наталія Яцентюк. — Була безвідмовна. Сама усе тримала в собі. Вона на рік молодша за мою матір, заміняла її.

Валентина Макарова закінчила Черкаське музичне училище. Працювала в Чигирині. 1968 року виїхала до російського Тамбова. Там навчалася на оркестровому факультеті у філії Московського державного інституту культури. Викладала гру на баяні та акордеоні в училищі. 1990-го повернулася в Україну. Працювала в Черкаській дитячій музичній школі №5. Педагогічній роботі віддала 53 роки.

— Із нею ми грали у викладацькому ансамблі народних інструментів, — каже Наталія Яцентюк. — Рано бігла додому. Чоловік у неї був вимогливий. Виховувала улюблених онуків 11-річну Дарину і 13-річну Ксенію. В турботах про сім'ю на себе залишалося мало часу. Але хотіла і стрижку зробити, і одяг придбати як для викладача. Щоправда, підбирали його в секонді.

Із чоловіком Борисом Макаровим прожила у шлюбі 52 роки. Виховали доньку 40-річну Аллу. Вона народила батькам трьох онуків.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Макарова не перенесла інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути