пʼятниця, 13 липня 2018 05:45

"Уранці прокинеться і каже, хто в селі помер за ніч"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Онук — хороший хлопець, але часто стає на хибну стежку, — пише Ганна Василівна із Сумської області. — То друзів знайде, які його підставлять. То в поліцію попаде. Батьки не раз платили, щоб його врятувати. Він кається, розуміє, що зробив погано. Але знову береться за своє".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Сканує паспортне фото хлопця. Він — русявий, каро­окий, у білій сорочці.

— За хлопцем неприємності ходять по п'ятах. Виною є випивка й погана компанія. Усе зміниться, щойно візьметься за голову. Добре заробляти зможе в торгівлі чи на ремонті авто. Якщо піде вчитися, знайде хорошого наставника, який і виведе в люди. Головне, щоб використовував свої здібності і брався за справу, до якої є хист.

"Онука має магічні здібності, — пише 59-річна Раїса Тимофіївна з Чернігівщини. — У нашому роду ворожок не було, а вона стала робити дивні речі. У 9 років почала передбачати майбутнє, в 12 — лікувати руками. Ми не знали, що з цим робити. Бувало, вранці прокинеться і каже, хто в селі помер за ніч. Хоча ніяк не могла цього дізнатися. Коли не стало нашої сусідки, Юля прокинулася і говорить — їй снилося, як покійний дід Федір приходив за бабою Надьою і в гості кликав. Від її снів у нас часто волосся ставало дибом. У мене була хвора спина. Дитина кілька разів зробила масаж, і біль відступив. Два роки тому вона з батьками емігрувала в Канаду".

Надсилає фото дівчини у джинсовій сорочці. Має зелені очі. На грудях носить дерев'яний амулет.

— Ваша свекруха мала дар передбачати майбутнє. Передала його правнучці. Якщо ці здібності не розвивати, до повноліття вона перестане спілкуватися з духами та віщувати. Дівчина розумна. Легко вивчить англійську та французьку. Мріє стати хірургом. Мети досягне. Врятує не одне життя, бо оперуватиме краще за колег.

"Брат Михайло мав світлу голову та вмілі руки, доки в його житті не з'явився алкоголь, — пише киянка Ніна Юхимівна, 70 років. — Міг полагодити будь-яку електроніку. Сам склав авто, що подолало відстань із Вінниці до Києва. Та життя пішло шкереберть. Здоров'я підводить, в особистому житті проблеми. Захворіли його старша донька й онука. Молодшій доньці не дає Бог діток".

Біоенергетик запалює свічку. Сканує долонею чорно-білий знімок Михайла. Він стоїть біля власноруч складеного авто.

— Брату важко розлучитися з випивкою. Умовляннями тут не зарадиш. Допоможе лікування. Молодша донька його дідом зробить за рік, якщо не ігноруватиме рекомендації гінекологів. Михайло матиме онука, якому зможе потім передати свої знання по автомеханіці. Здоров'я старшої доньки не покращується, бо досі їй не поставили правильний діагноз. Аналізи доведеться здавати кілька разів. За лікування онуки візьмуться кращі столичні медики. Обоє скоро забудуть про погане самопочуття.

"Племінниця Олеся півтора року зустрічалася з Іваном, — пише львів'янин Мирон Віталійович, 41 рік. — Любилися, планували побратися, але його забрали на війну. Ми переживали, щоб він повернувся живий. Сестра хотіла після цього їх одружити, бо обом по 25 років. Але Олеся полюбила іншого хлопця. Назар молодший за неї на шість років, непутьовий, любить випити. Ніде не вчився. Його сім'я живе з того, що щось украде і продасть. Самого поліція двічі затримувала за крадіжки. Підозру досі не зняли. Іван повернувся, коли Олеся була на четвертому місяці. Обіцяла його з війни чекати, а сама завагітніла від іншого".

— Сестра кілька років побиватиметься через вибір доньки, доки не змириться. Олеся ви­йде заміж за Назара. Восени народить дівчинку. Іван зраду не пробачить. Якщо не хочете неприємних сюрпризів, весілля краще відкласти. Пара просто розпишеться без гулянки. Матеріально сім'ю доведеться забезпечувати батькам дружини. Назар не спішитиме на роботу. Олеся пошкодує про свій вибір. Але терпітиме витівки коханого заради дитини. Іван піде служити на контракт. Холостякуватиме до 30 років.

"Доньці Наталії не щастить, — пише 53-річна Наталія Іванівна з Полтавської області. — Є проблеми зі здоров'ям і в особистому житті. Була одружена, але не зійшлися характерами. Офіційно з чоловіком досі нерозлучені. Має сина. Є квартира, що купили в шлюбі й досі не можуть поділити. З роботою проблеми. Працює посезонно й постійно переживає, чи візьмуть її знову".

— Донька матиме ще один шлюб. Незабаром бути у вашому житті вінчанню і хрестинам. Наталія зробить вас бабою вдруге. Стосунки з першим чоловіком слід припинити. Час виставити житло на продаж, а виручені кошти розділити. Наявність спільної нерухомості посилює конфлікт. Постане питання про переїзд в інше місто. Це назавжди допоможе в проблемі з пошуком роботи. Буде постійне місце праце­влаштування до та після декрету.

Зараз ви читаєте новину «"Уранці прокинеться і каже, хто в селі помер за ніч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути