вівторок, 19 лютого 2019 05:06

Юлія Кавій дев'ять місяців прожила з пересадженим серцем

Автор: www.facebook.com Благодійний Фонд Сестри Даліли
  Юлія Кавій померла після перенесеного запалення легень. У неї залишилося п’ятеро дітей
Юлія Кавій померла після перенесеного запалення легень. У неї залишилося п’ятеро дітей

У місті Судова Вишня Мостиського району на Львівщині померла 39-річна Юлія КАВІЙ. Хворіла на легеневу гіпертензію. Торік у квітні їй пересадили серце та легені. Операцію робили в Індії. Обійшлася у $147 тис. Гроші виділило Міністерство охорони здоров'я України. Небайдужі люди зібрали кошти на квитки та візи для Юлії та лікаря, який її супроводжував.

— Щойно Юля повернулася додому після трансплантації, одразу взялася до роботи: варила, прала, робила закрутки, — розповідає сусідка Оксана ­Савіцька, 34 роки. — Невідомо, чи пила ліки. Наприкінці жовтня захворіла на запалення легень. Наступного місяця потрапила в лікарню. Цього разу врятувати її не змогли.

Від першого чоловіка Юлія Кавій мала п'ятеро дітей. З другим розійшлася три роки тому. Жила в одній хаті з братом Андрієм.

— Юля мешкала недалеко від мене. Часто її бачила, бо водили дітей в один садок, — каже Оксана Савіцька. — Коли була здорова, то їздила на роботу в Польщу. Останнім часом ніде не працювала. Вона була доброю і чуйною. Дбала про своїх малюків. З їхнім батьком не спілкувалася. Він і на похорон не прийшовфс. Зараз діти у Юліної куми. Опікунство над ними вона ще за життя оформила на свого брата. Але з ким вони залишаться — невідомо. Діти ще маленькі, потребують уваги, а Андрій постійно на роботі.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Кавій дев'ять місяців прожила з пересадженим серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути