Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2009 23:07

Тетяна Овсієнко приїхала на похорон бабусі

11 серпня співачка Тетяна Овсієнко, 42 роки, приїжджала в село Слобода-Межирівська Жмеринського району Вінниччини на похорон своєї бабусі, 88-річної Параскеви Галагози. Звістку про її смерть одержала під час гастролей у Болгарії.

— Таня називала бабу Пашу "бабуля", — говорить троюрідна сестра співачки 39-річна Інна Стахмич. Вона завідує місцевим фельдшерсько-акушерським пунктом. — Таню із молодшою сестрою Вікою з Києва відвозили до бабусі на літо. Дєд Марк Степанович у колгосп ходив на ночні дєжурства. Бабця просила, аби дівчата не шуміли, коли він спав. Ми бігали купатися на ставок, грали у футбол із моїм татом. Бабця у п"єці (піч. — "ГПУ") борщ варила, молоко пряжила і корж пекла. Таня з Вікою дуже любили випряжену пєнку. На похороні бабуні Таня тарілки носила, прибирала. Я пішла доїти бабчину корову. Вона — за мною у хлів: можна, я попробую. Я кажу: ні, корова привикла до одної людини.

Каже, покійна знала багато пісень. Коли працювала, завжди наспівувала. Померла несподівано.

— Худенька, маленька була, але крепка. Торік іще сіно горнула, на городі робила. А це надвечір один за одним три серцеві приступи. Тьотя Аня (матір співачки. — "ГПУ") просила не ховати її, доки Таня не приїде. Таня всю дорогу за її гробом ішла на кладовище.

Три роки тому співачка давала в селі концерт.

— Односельці тоді подарили їй вишитий костюм. По фігурі вгадали. У першому ряді сиділа бабця Паша. Таня потім казала, що ніде так не нєрвнічала, як тут. Перед бабушкою встидалася.

До амбулаторії заходять двоє літніх жінок. Просять по черзі виміряти тиск. Беруть рецепт, ідуть до аптеки.

— Таня як присідала, виставляла вбік ногу. Сільські мужики потім пробували собі так — падали, — сміється Інна Стахмич.

Тетяна з чоловіком Володимиром Дубовицьким та сином 12-річним Ігорем живуть у Москві. Мають квартиру та триповерховий котедж у передмісті. У Дубовицького вона — друга дружина, першою була Ірина Аллегрова.

10 років тому Тетяна всиновила хлопчика.

— Попросили в неї дати гроші на операцію хлопчику з уродженим пороком серця. Йому було 2 роки й сім місяців, а важив усього 9 кілограмів. Місяць до операції Ігор жив у Тані. Коли збиралася на гастролі, зайшла в лікарню. Інші дітки капризують, а він такий сумирно-спокійний, наче розуміє, що ніхто не прийде його пожаліти. Таня подзвонила чоловікові: "Я решила взять этого ребенка".

Інна каже, сестра дає кошти на лікування її сина, 17-річного Василя. Два роки тому той захворів на цукровий діабет.

Я пішла доїти корову. Вона — за мною у хлів: можна, я попробую

— А старшій доньці Жені багато одягу передає. Дядько Володя попав у аварію, побив ноги. То витрати на лікування Таня взяла на себе. Якось, коли виступала в Києві, додому до батьків приїхала обідати з Аллою Борисівною та Кобзоном. Тьотя Аня тоді казала, що Пугачова дуже проста людина. Говорили про дітей, онуків.

Каже, що не помічала, аби Тетяна дотримувалася якихось дієт.

— Якось Таня сказала, що "склонна к полноте", але вона від природи худорлява. Коли приїздить у село, їсть усе, не перебирає. Але дуже потрошки. На похоронах їй сподобалася тушена капуста. По телевізору здається, що вона висока. Але насправді вона, може, чуть вища за мене — десь метр 60.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Овсієнко приїхала на похорон бабусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути