Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 07:30

"Такої наглої людини в житті не зустрічали"

Автор: фото З САЙТА www.telegraf.in.uА
  Молодята 
з Кременчука Полтавської області 
в день весілля каталися на роликах
Молодята з Кременчука Полтавської області в день весілля каталися на роликах

Торгові агенти львів'яни 26-річні Олег та Надія Колотило відгуляли весілля у серпні цього року.

— Вважають, якщо робиш весілля, значить, маєш гроші. Кожен на тобі хоче нажитися, — розповідає Надія. Зустрічаємося в ресторані "Марго" на вул. Джерельній в центрі Львова. Там молодята святкували вінчання. — Одружитися вирішили рік тому. Прикинули, скільки запросимо гостей, приблизно порахували витрати. Вийшло близько 50 тисяч гривень. 10 місяців відкладали із зарплат по 5 тисяч гривень.

Взялися за пошуки весільного залу. З інтернету виписали всі ресторани міста. Зійшлися на трьох.

— В одному нам не подобалося, що столи стояли на другому поверсі, а музиканти — на першому. В іншому — столи та музика в одному залі. Боялися, що під час танців пил буде осідати на тарілках. У "Марго", на перший погляд, усе влаштовувало, — продовжує Надія. — Власниця скерувала до молодої адміністраторки. За гостя платили 250 гривень. За оренду зали попросила 2 тисячі. Я здивувалася: в інших ресторанах беруть половину суми. "Не хвилюйтеся, — заспокоювала дівчина. — В цю суму входить прикрашення зали. Гарно оформлять крісла, засервірують столи. А стіл для наречених буде просто шикарний. Тим паче у нас для молодят є подарунок — безкоштовна кімната на цілу ніч. Ввечері гості там вкладають спати своїх дітей". Прикинули: тисяча — оренда зали, 800 — оформлення, 200 — кімната. Погодилися, дали завдаток. За тиждень до весілля прийшли узгоджувати меню. Виявилося, що обслуговувати забаву буде інша зміна зі своїм адміністратором. Сказали, що 2 тисячі коштує тільки оренда зали. Ніхто зал не прикрашає. Для цього фахівців треба шукати. Кімната для наречених у них справді є. За неї треба додатково доплатити 300 гривень. Зателефонували власниці. Сказала: "Вибачте, просто адміністратор, з якою ви раніше домовлялися, у нас всього три місяці працює. Вона, напевно, помилилася". Аби залучити клієнта, обіцяють золоті гори. За тиждень до весілля диктують свої умови. Клієнт мусить на них пристати. А куди діватися? Про шлюб у церкві домовлено, гостей запрошено.

Музиканти за вечір запросили $400. Їх було троє.

— Домовлялися з Романом. Дуже приємний, скромний чоловік. Та всі фінансові питання треба було узгоджувати з Миколою. Такої наглої людини в житті не зустрічали. Напередодні весілля зателефонував і сказав, щоб ми для них трьох замовили повноцінне меню. Тобто ще треба викласти незапланованих 750 гривень.

До дружини підходить Олег. Цілує у щічку.

— Домовилися про автобус, щоби після гостини людей розвозив. Ввечері перед весіллям водій сказав, що машина поламалася. Дав номер телефону товариша. А той вже не 700 гривень хоче, а 1000, — сідає за столик. — До заміжжя Надя жила в селі. Там у день весілля вимкнули світло. Згодом виявилося, що електрики хотіли могорич. Постійно так роблять, коли в когось забава. З фотографом нам також не пощастило. Обіцяв суперсвітлини, а необроблені фотки віддав. Шукали іншого фахівця, щоб їх обробив. А це додаткові витрати. Гуляння нам окупилося наполовину.

Зараз ви читаєте новину «"Такої наглої людини в житті не зустрічали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути