вівторок, 16 серпня 2016 07:30

Студенти-іноземці мають оформити українську прописку

Понад 9 тис. іноземних студентів навчатимуться в українських університетах. Це майже на 3 тис. більше, ніж торік. Такі дані оприлюднило Міністерство освіти України. Найпопулярніші спеціальності — медицина, менеджмент, стоматологія, фінанси і право.

— В першу чергу студенти-іноземці мають оформити посвідку на тимчасове проживання в Україні. Для цього надати міграційній службі пакет документів — фотографію 3 на 4, ­копію паспорта українською мовою, страховий поліс. Ця процедура займе не більш як 15 діб, за законодавством, — каже 27-річний Арам Асрян, керівник юридичної компанії "Аксіома". — За оформлення посвідки розраховується університет. Іноземний студент платить 200 гривень державного мита й тисячу — за страховий поліс.

Відмовити у виданні посвідки можуть, якщо студент нелегально перебуває в Україні чи не надав усіх документів з обов'язкового переліку.

— На період оформлення посвідки в Україні перебуватиме на підставі візи. Якщо іноземець приїхав із країн СНД, 90 днів може жити без неї. У разі відрахування з університету посвідку анулюють. Іноземець не матиме права лишатися в Україні, — пояснює юрист. — Після отримання посвідки на тимчасове проживання студент-іноземець повинен за 30 днів оформити прописку. Для цього слід звернутися до Центру надання адмінпослуг за місцем проживання. Більшість університетів дозволяють реєструватися у студентських гуртожитках. Якщо за місяць цього не зроблять, заплатять 51–85 гривень штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Студенти-іноземці мають оформити українську прописку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути