Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2006 14:50

Співак Денис Болдишев: "Курю як паровоз"

 

Переможець пісенного конкурсу "Шанс" 24-річний співак Денис Болдишев цього року представляв Україну в Юрмалі. Не виграв, але враження справив. Телекамери показали, як зачаровано слухала спів романтичного Болдишева Алла Пугачова.

Денис заочно здобуває освіту в університеті культури, де ректором —  Михайло Поплавський. Навчається естрадного вокалу. Ми зустрілися в кафе "Старий Київ" неподалік його вузу. Денис якраз вийшов покурити. Ми сіли за столик, але нічого не замовили. Я поцікавився, чи він, бува, не на дієті.

— Дієта дуже проста, — підтвердив він. — Чотирнадцять днів нічого не їсти, крім гречки без масла й солі, а пити — зелений чай або воду, за півтори години після їди. Так я скидаю по 6–7 кілограмів.

Денис живе в Білгороді-Дністровському на Одещині. До Києва приїздить на навчання та іноді — на виступи.

— Селюся тут у двоюрідного брата Гліба, йому 27 років, у двокімнатній квартирі в Голосієві. Друзів він дозволяє водити в гості, а от дівчат сам не приводжу, не нахабнію, — зізнався Денис. — Їсти не готуємо ні я, ні він, бо не вміємо. Харчуюся в інститутській їдальні, а брат — на роботі. Найбільше люблю смажену картоплю, але не ту, що у "фаст-фуді", а домашню.

Хто вас одягає?

— У турі з "кавеенщиками" з "95-го кварталу" одяг добирав сам. А в Юрмалі мене одягав канал "Інтер". Коли бачу гарну річ за прийнятні гроші, просто купую. — Він прослідкував за моїм поглядом і додав: — Довге волосся ношу давно. А от бороду завів, коли набрав вагу і зрозумів, що це треба якось прикривати.

Бороду завів, коли набрав вагу і зрозумів, що це треба якось прикривати

З ким із стилістів працюєте?

— Жодного поки що не знаю.

Ви — майже зірка, у вас тепер побільшало приятелів?

— Хто не любив мене, той не любить і далі. У моєму житті мало що змінилося, хіба що трохи додалося друзів, що з ними виступав на "Шансі" і в Юрмалі.

У Юрмалі ви зайняли, здається, шосте місце...

— Уже й не згадаю, шосте чи сьоме. Поділив з іспанцем Брендоном Стоуном. Ще до початку конкурсу я знав, що перше місце мені не світить, тож не дуже й засмутився. Як конкурс закінчився, компанією — Брендон, Тіна Кароль, Олег Чорний (директор Тіни Кароль. — "ГПУ") — ми пішли святкувати до ресторану. Латвієць Інтерс Бусуліс, який переміг, святкував поряд, але окремо — зі своїми дружиною та дитиною.

Після Юрмали, напевно, у вас з"явився продюсер?

— Ні, — опустив очі Болдишев. — Продюсувати згодні, але кажуть, що грошей нема. Днями одна жінка запропонувала вкладати в мене гроші, але конкретно ще нічого не відомо.

Кажуть, Пугачова вам протегувала. Це правда?

— Невже?! Розкажіть мені, бо я нічого про це не знаю.

Ви, певно, тепер небідна людина?

Серйозних стосунків я зараз ні з ким не маю, так і напишіть

— У мене не дуже гучне ім"я, але воно є. Коли запрошують на корпоративні вечірки, я вже прошу зовсім інший гонорар. Збираю гроші на "розкрутку" — на репертуар, студію звукозапису, фонограму. Працюю за принципом: менше "понтів", більше поваги. І дослухатися до того, що тобі говорять, — він сів, спершись на столик, майже нерухомо.

Ви довго працювали в ресторанах...

— Це непоганий досвід, — скривився він, — але водночас і "братська могила". Люди перестають працювати над вокалом, артикуляцією, диханням. Співаків у ресторані часто пригощають випивкою. Я пояснюю: у вас — свято, у мене — робота. Ресторани, як і весілля, — насправді важка праця. Виходиш на сцену о восьмій вечора, а сходиш о другій ночі. Дихаєш димом, змушений спілкуватися із нетверезою публікою. А коли тобі стукне 40–45, ти вже нікому не потрібний, — він вимовив це скрушно.

А тамадою були?

— Був. А ще я піаніст! І навіть пародист, — засміявся Денис. — Але на життя  цим не заробляю. — Дорогой товарищ, — промовив він голосом Брежнєва. — Что тебе спародировать, понимаишь? — перейшов на інтонацію Єльцина. Вперше за розмову Денис жваво жестикулював.

Він закашлявся. Я запитав, чи він часом не хворіє.

— Та в мене зранку завжди кашель, — відповів він. — Курю як паровоз.

Ваша каблучка на підмізинному пальці означає серйозні стосунки? Хто вона?

— Це просто перстень, — він покрутив пальцем з гламурним перснем у маленьких камінцях. — А серйозних стосунків я зараз ні з ким не маю, так і напишіть.


1981 — народився в Білгороді-Дністровському на Одещині
1987 — пішов до школи
1994 — вперше виступив на сцені
1996 — закінчив музичну школу
2003 — вступив до Університету культури
2005 — виграв телевізійний конкурс "Шанс", представляв Україну на конкурсі "Нова хвиля" в Юрмалі

Зараз ви читаєте новину «Співак Денис Болдишев: "Курю як паровоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути